AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler

*3 yumurta yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı iri cekilmiş ciğ fındık veya ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket kabartma tozu

Şerbeti icin


*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*Vanilya

Muhallebisi icin


*5 su bardağı sut
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 vanilya
*1 paket kremşanti

Uzeri icin


*1 su bardağı hindistan cevizi

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlkonce şerbetini hazırlanır şekeri suyu alıp ocakta kaynatılır
*Şerbeti ocaktan alıp vanilya eklenir ve soğuma ya bırakılır
*Keki icin şeker ve yumurta iyice cırpılır
*Diğer malzemeler eklenip karıştırılır yağlanmış tart kalıbına dokulur
*180 derecede fırında yarım saat pişirilir
*Pişen keki fırından alıp soğuk serbet dokulur soğuma ya bırakılır
*Muhallebi icin kremşanti haric tum malzemeler tencereye alınıp katılaşana kadar pişirilir
*Soğuma ya bırakılır Soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip mikserde cırpılır ve tatlımızın uzerine dokulur Hindistan cevizi uzerine serpilir 3 saat dolapta bekletilmelidir deniyecek olanlara afiyet olsun
 
Geri
Üst