AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tart Kalıbında Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tart Kalıbında Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Krema için :
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Tart Kalıbında Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları ve toz şekeri çırpalım. Sırasıyla öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
Tart kalıbını yağlayıp ve un serpiştirelim.
Kek harcını kalıba dökelim.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirelim.
Kreması için vanilya hariç öteki gereçleri tencereye alarak daima karıştırarak pişirelim.
Ardından vanilyayı ekleyelim.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyelim.
Üzerinin kabuk tutmaması için orta ara karıştıralım.
Kek ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya yakın olan kremayı üzerine dökelim.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Tart Kalıbında Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst