Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağından fazla un
Islatmak için ;
1 su bardağı süt
Kreması için ;
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
60 gram çikolata
Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri ağarana kadar mikserle çırpın.
Sıvıyağ ,süt ,kakao ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış tart kalıbana keki dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin.
5 dakika bekletip keki düz bir tabağa ters çevirin.
Krema için önce kuru malzemeyi karıştırın.
Sonra süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice çırpıp ocağa alın.
Koyu kıvam alana kadar karıştırın.
Tereyağ ve çikolatayı ekleyip altını kapatın.
Krema sıcakken tartın çukur yerine dökün.
En az yarım saat dinlendirip servis yapın.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağından fazla un
Islatmak için ;
1 su bardağı süt
Kreması için ;
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
60 gram çikolata
Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri ağarana kadar mikserle çırpın.
Sıvıyağ ,süt ,kakao ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış tart kalıbana keki dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin.
5 dakika bekletip keki düz bir tabağa ters çevirin.
Krema için önce kuru malzemeyi karıştırın.
Sonra süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice çırpıp ocağa alın.
Koyu kıvam alana kadar karıştırın.
Tereyağ ve çikolatayı ekleyip altını kapatın.
Krema sıcakken tartın çukur yerine dökün.
En az yarım saat dinlendirip servis yapın.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı