AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tart Kalıbında Hafif Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tart Kalıbında Hafif Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki İçin
2 yumurta
Yarım su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı az sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 küçük havuç rendesi
1 dolu yemek kaşığı tarçın
Yarım vanilin
1 paket kabartma tozu
Gereğince un
Islatmak İçin
2 su bardağı süt
Muhallebi İçin
2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 .5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım vanilin
Yarım kremşanti
Üzeri İçin
Toz fındık ( 2 avuç kadar )

Tart Kalıbında Hafif Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içine yumurta ve şekeri ilave edin yeterlice çırpın. Daha sonra ince rendelenmiş havuç ve öbür gereçleri ekleyin çırpın ununu yavaş yavaş ekleyin karıştırın.
Çok koyu olmayacak formda yapın. Tart kalıbını sıvı yağ ile yağlayın her yerini üzerine un atın her yerine gelecek kadar dağıtın vura vura.
Kek hamurunu kalıba dökün 180 derece fırında pişirin. Kek pişince çıkarın üzerine soğuk sütü her yeri ıslanacak biçimde dökün. Zıt çevirin.
Farklı bir tencerede muhallebiyi hazırlayın pişince 5 dakika tezgah da karıştırarak ılımasını sağlayın. Kremşanti ekleyin süratli hızlı karıştırın 3 dakika kadar.
Kekin üzerine dökün her yerine gelecek biçimde yayın rondodan çekilmiş fındığı üzerine dökün soğuyunca dolaba koyun istediğiniz vakit tüketebilir siniz afiyet olsun şimdiden
 
Geri
Üst