AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tart Kalıbında Cocostar Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tart Kalıbında Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
Cocostar kısmı için;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı ganaj için;
200 ml süt kreması
80 gr bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata

Tart Kalıbında Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pandispanyayı hazırlayalım.
Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
İçine kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
Tart kalıbını yağlayıp hazırladığımız keki içine dökelim.
170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Kürdan yardımı ile pişmişlik derecesini denetim edebilirsiniz.
Cocostar kısmına geçelim.
Kremşanti süt ile çırpalım ve hindistan cevizini koyalım.
Pudra şekerini de ekleyip karıştıralım ve kenara alalım.
Ganaj için kremayı tencereye alıp kaynana kadar ısıtalım altını kapatalım çikolataları bölerek içine atalım.
Fırından çıkan keki soğuyup kalıptan çıktıktan sonra 1 su bardağı süt ile ıslatalım.
Üzerine evvel cocostar harcını koyup düzeltelim daha sonra ganajı da ekleyip buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Tart Kalıbında Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst