AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarla sigortasi neleri kapsar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.402
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tarla sigortası neleri kapsar?​

Bu sigorta ile, kuraklık, don, sıcak rüzgar ve sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış ile dolu paketi (dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, sel ve su baskını, deprem) dışındaki risklerin ürünlerde neden olduğu verim kaybı teminat kapsamına alınmaktadır.

Tarım sigortası nedir ne işe yarar?​

Devlet destekli bir sigorta türü olan tarım sigortası, doğal afetler ya da iklimsel nedenlerle oluşabilecek maddi zararın önlenmesini ve en aza indirilmesini amaçlar. Tarım sigortası, tarım üreticilerinin üretimlerini poliçe bazında teminatlar ile koruma altında alır.

Tarım sigortası hangi kapsamda?​

Tarım sigortası hangi kapsamda?
Sel, yangın, fırtına gibi doğal afetler başta olmak üzere kümes hayvanlarının yaralanması, hastalanması veya çiftçinin sağlığının bozulması gibi üretimi tehdit eden tüm durumlar tarım sigortası kapsamında yer almaktadır.

Tarım sigortası prim ücreti ne kadar?​

Ek/5 tarım sigortalıların ödeyeceği prim tutarları alt ve üst sınırları, dönemin brüt asgari ücreti üzerinden hesaplanır. Bu sınırlar aşağıda verilmiştir: 01.2021 ile 31.12.2021 tarihleri arasında aylık kazanç alt sınırına göre ödenecek prim tutarı, 913.80 TL’den 1.151,96 TL’ye çıkartılmıştır.

Tarım sigortası ssk mı bağkur mu?​

Kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyette bulunanlar Tarım Bağ-Kur kapsamına, tarımda hizmet akdi ile süreksiz çalışanlar ise Tarım SSK kapsamına girmekte olup, sosyal güvenlik reformundan önce Tarım Bağ-Kur sigortalılığı 2926 sayılı Kanuna, Tarım SSK ise 2925 sayılı Kanuna tabi idi. 1 Ekim 2008 tarihinde 5510 sayılı …

Tarsim nedir neleri kapsar?​

Tarsim nedir neleri kapsar?
TARSİM Neleri Kapsar? TARSİM ile tarım ürünleri, hayvanlar, seralar, arı kovanları, tarımsal yapılar, tarım aletleri ve makineleri sigorta ile güvence altına alınır. Bunun yanı sıra kuru tarım ürünlerinde (arpa, buğday, çavdar ve bakliyat) ilçe bazlı kuraklık verim sigortası yapılır.

Tarsim amacı nedir?​

TARSİM’in açılımı “Tarım Sigortaları Havuzu”dur. 14/06/2005 tarihli 5363 sayılı “Tarım Sigortaları Kanunu” kapsamında kurulan Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. çiftçilerin ürünlerini oluşabilecek hasarlara karşı güvence alınmasını amaçlar. TARSİM tarım sigortası anlaşmalı acenteler aracılığıyla yapılır.
Ekonomik olarak verime yatmış meyve ağaçları, çay ve asmaların kendileri ile fidanlarında, süs bitkisi fidanlarında; dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını, taşıt çarpması ve kar ağırlığı riskleri ile fidanlarda yaban domuzu zararı riski ile meyve ve bağ fidanlarında don riskinin neden olduğu …

Tarım sigortası ne işe yarar?​

Tarım Sigortası; çiftçilerimizin tarımsal emeklerini, güvenceye almak amacıyla, poliçe bazında teminatlar altında korumaya alan bir sigorta ürünüdür.

Tarlaya sigorta yapılır mı?​

Tarlaya sigorta yapılır mı?
Dolu, dolu ağırlığı, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskınının; Meyve bahçeleri ve bağlar için kurulu olan Destek (Telli Terbiye Sistemleri’ne) verdiği zararları, teminat kapsamına alınabilmektedir.

TARSİM i kim yapar?​

Bu Havuz’a ilişkin tüm iş ve işlemler, bu Havuz’a katılan sigorta şirketlerinin eşit hisselerle ortak oldukları Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. tarafından yürütülmektedir.

Tarım sigortası ne kadar maaş alır?​

Ek-5 Tarım Sigortası emekli maaşı 2022 yılı için en düşük tutar 1500 TL olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı tarafından emekli maaşlarına yapılan son düzenlemeyle birlikte söz konusu maaş tutarı 1100 TL gibi seviyelerden, 1500 TL gibi bir seviyeye çekilmiştir.
 
Tarla sigortası, çiftçilerin tarım ürünlerinde meydana gelen verim kaybı risklerini güvence altına alan bir sigorta türüdür. Bu sigorta ile kuraklık, don, sıcak rüzgar ve sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış gibi riskler nedeniyle oluşan verim kayıpları karşılanmaktadır. Ancak dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, sel ve su baskını, deprem gibi riskler genellikle bu sigorta kapsamı dışında tutulmaktadır.

Tarım sigortası ise doğal afetler ya da iklimsel etkenler sonucu oluşabilecek maddi zararları önlemeyi ve en aza indirmeyi hedefleyen bir sigorta türüdür. Devlet destekli olan bu sigorta, tarım üreticilerini üretimlerini çeşitli poliçe teminatlarıyla koruma altına alır.

Tarım sigortasının kapsamı; sel, yangın, fırtına gibi doğal afetlerin yanı sıra kümes hayvanlarının yaralanması, hastalanması, çiftçinin sağlığının bozulması gibi durumları da içermektedir.

Tarım sigortasında prim ücreti, Ek-5 tarım sigortalıların ödeyeceği prim tutarları belirli alt ve üst sınırlar arasında dönemin brüt asgari ücreti üzerinden hesaplanır. Ödenecek prim tutarı döneme göre değişebilmektedir.

Tarım sigortası kapsamında olan bireyler ise kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyetlerde bulunanlar için Tarım Bağ-Kur, tarımda hizmet akdi ile sürekli çalışanlar için Tarım SSK kapsamına girmektedir.

TARSİM, kısa adıyla Tarım Sigortaları Havuzu, tarım ürünleri, hayvanlar, seralar, arı kovanları, tarımsal yapılar ve aletleri, makineleri gibi unsurları sigorta kapsamına alır. Aynı zamanda kuru tarım ürünlerinde ilçe bazlı kuraklık verim sigortası da yapılmaktadır. TARSİM'in amacı, çiftçilerin ürünlerini oluşabilecek hasarlara karşı güvence altına almak ve korumaktır.

TARSİM tarafından sunulan tarım sigortası anlaşmalı acenteler aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu sigorta ile ekonomik olarak verime yatmış meyve ağaçları, çay ve asmalar ile fidanları, süs bitkisi fidanları ve birçok risk unsuru sigorta kapsamına alınmaktadır.

Son olarak, tarlaya sigorta yapılabilir. Bu sigorta, tarla üzerinde oluşabilecek zararları güvence altına alır ve teminat kapsamına dolu, dolu ağırlığı, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını gibi riskleri de içerebilir.

İlgili videonun içeriğine buradan erişebilirsiniz: [YouTube Video Linki](https://www.youtube.com/watch?v=RFA9F-QbXa4)
 
Geri
Üst