AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarla basit mi turemis mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.645
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tarla basit mi türemiş mi?​

Eski Türkçe tar- “ekin ekmek, tohum saçmak” fiilinden +? sonekiyle türetilmiştir. darı maddesine bakınız.

Tarla Türkçe mi?​

tarla – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe tarıġlaġ “ekin ekilen yer, tarla” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe tarıġla- “ekin ekmek, tohum saçmak” fiilinden Eski Türkçe +I(g) ekiyle türetilmiştir.
Tıraş hangi dil?​
Farsça tarāş تراش “1. kazıma, yontma, traş etme, 2. traş edilmiş şey, yonga, talaş” sözcüğünden alıntıdır.

Tarla kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Tarla kelimesinin sözlük anlamı nedir?
En genel anlamıyla tarla; tarıma elverişli, sınırları belli olan ve belirli bir alanı bulunan toprak parçasıdır. Üzerlerinde genellikle tarım yoluyla bitkisel ürünler üretilerek üretim yapılır.

Parasız basit mi türemiş mi?​

Parasız basit mi türemiş mi?
İsim ve fiil soylu kelimelere getirilen yapım ekleriyle oluşturulan kelimeler, türemiş isimdir. Türemiş isimler anlamca hem olumlu hem de olumsuz olabilir. Örneğin -sız eki alan ”Parasız” kelimesi anlamca olumsuzdur.

Tarla kelimesinin kökü nedir?​

Cevap; Tarla kelimesi kök halindedir yani kökü Tarladır.

Vadi ne anlama gelir?​

Vadi ya da koyak, akarsuyun içinde aktığı, kaynaktan ağıza doğru sürekli inişi bulunan ve birkaç kilometre ile binlerce kilometre arasında olabilen coğrafi alandır. Kısaca vadi, iki dağın arasında zamanla oluşan çukurluktur. Vadiler, akarsuların yaptığı aşınmayla yanlamasına, derinlemesine gelişir.
Tıraştan nasıl yazılır?​
Tıraş olmak, tıraş etmek, traşı gelmek şeklinde birleşik kelime olarak ta kullanılmaktadır. Traş olarak yazımı hatalı yazım olarak kabul edilmektedir. Doğru yazımı ise tıraş olarak kabul edilip kullanılmaktadır.

Traş doğru mu?​

Traş doğru mu?
Tıraş kelimesinin hem tıraş hem de traş şeklinde yazımı ile karşılaşıyoruz. Ancak bu kelimenin iki farklı şekilde yazılabileceği anlamına gelmemektedir. Tıraş kelimesinin TDK’ya göre doğru yazımı ‘tıraş’ şeklindedir.

Farenin sözlük anlamı ne?​

Farenin sözlük anlamı ne?
Fare kelimesi tarihte bilinen ilk kez fār/fere Meninski, Thesaurus (1680) eserinde yer almıştır. Fare kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Fare kelimesi Türkçe’de “Düz bir yüzey üzerinde yuvarlanan bir top aracılığıyla imlecin hareketini sağlayan elektronik araç.” anlamına gelir.

Bahçe kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Farsça kökenli bir sözcük olan bahçe kelimesi, içinde sebze ve meyve yetiştirilen, korunaklı alan anlamına gelir. Bu kelime birçok tamlamada ve ikilemede de kullanılır.

Basit isimler nelerdir?​

Basit İsim: Herhangi bir yapım eki almamış, kök hâlindeki isimlere denir. Çekim eki almış hâlde kullanılabilirler. Türemiş ve birleşik kelimeler yaparken bunlara yapım ekleri getirilir. İnsan, kelebek, gölge, yaprak(lar), kağıt(ta), kuş(u), çiçek(ler), dağ(dan), bir(de).
Durak Nasıl bir kelimedir?​
Durak kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Durak kelimesi Türkçe’de “Cümle sonundaki nokta.” anlamına gelir.

Sabah ne anlama geliyor?​

Sabah ne anlama geliyor?
Sabah kelimesi Türkçe’de “gün doğumu” anlamına gelir. Arapça ṣbḥ kökünden gelen ṣabāḥ صباح z “gün doğumu” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṣabuḥa صبح z “ışıdı, aydınlandı, ışık saçtı” fiilinin masdarıdır.
 
Tarla kelimesi, Eski Türkçe kökenli bir sözcüktür. "Ekilmeye elverişli toprak parçası" anlamına gelir ve genellikle tarım yoluyla bitkisel ürünlerin yetiştirildiği belirli bir alandır. Kökü, Eski Türkçe tarıġla- "ekin ekmek, tohum saçmak" fiilinden türetilmiştir. Kelime, zamanla evrilerek günümüzdeki biçimine gelmiştir.

"Tıraş" kelimesi ise Farsça kökenlidir ve "kazıma, yontma, traş etme" anlamlarına gelir. Türkçe'de tıraş olmak veya tıraş etmek anlamında kullanılan bir kelimedir. "Traş" olarak yanlış bir yazım olup doğru yazım şekli "tıraş" şeklindedir.

Yapım ekleriyle oluşturulan kelimeler türemiş isimlerdir. Örneğin, "-sız" ekiyle oluşturulan "parasız" kelimesi anlamca olumsuzdur. Bu türemiş kelimeler hem olumlu hem de olumsuz anlamlar taşıyabilir.

"Durak" kelimesi ise Türkçe kökenlidir ve genellikle "cümle sonundaki nokta" anlamında kullanılır. Türkçe'de "yerinde durma, duraklama" anlamlarına gelir.

"Besin" kelimesi ise Latinceden Türkçeye geçen bir kelime olup, "yemek, gıda, gıda maddesi" anlamlarına gelir. Günümüzde beslenme ile ilgili kavramlarda sıkça kullanılan bir terimdir.
 
Geri
Üst