AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarimsal yayim ne demek ve hangi konularla ilgilenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tarımsal yayım ne demek ve hangi konularla ilgilenir?​

Tarımsal yayım temelde bir eğitim faaliyetidir. Tarımsal yayım hizmeti kırsal nüfusun bilgi, deneyim, uygulama ve tutumları üzerinde değişiklik yaratmayı amaçlayan bir eğitim faaliyetidir (Watts 1984). Yayım eğitiminde en önemli amaç davranış değişikliği yaratmaktır.

Tarımsal yayım neden önemlidir?​

Tarımsal yayım, tarımın her alanında üretim, işleme ve pazarlama gibi faaliyetlerde bulunan kişilerin işlerini yaparken ihtiyaç duyacakları bilgi, teknik ve yöntemlerin doğru şekilde, zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması amacıyla verilen her türlü eğitim, yayım, danışmanlık ve bilgilendirme hizmetidir.
Ziraat eğitimi nedir?
Belli başlı bazı konularda gençlere tarımsal konularda üretim ve yatırım yapmayı öğretmek, Eğitimli ve bilinçli çiftçiler yetiştirip tarımsal alanda girişimcilik yeteneği kazandırmak amacıyla Ziraat Bankası tarafından hazırlanan bir eğitim programıdır.

Çiftçi eğitimi nedir?​

Çiftçilerimizin; bilgi ve becerilerini artırmak, üretimlerinde ürün artışını sağlamak, gelir seviyelerini, yetiştirilen ürünlerin kalitesini ve standardını yükseltmek amacıyla hazırlanan yayım programları ile çiftçilerimize bitkisel ve hayvansal üretimi kapsayan tüm konularda çeşitli yayım teknikleri kullanılarak …

Tarımsal yayım ne demek?​

Russell (Jones), tarımsal yayım kavramını: ‘Çiftçilere, ürünlerin verimliliğinin artırılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi; yeni tarımsal üretim metotlarının benimsetilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin sağlanması’ olarak tanımlamaktadır.
Tarımsal yayım açısından yenilik nedir?
Tarımsal yenilikler deyimi ”tarımsal üretim sürecinde kullanılan yeni veya geliştirilmiş girdileri ve yöntemleri” kapsar. Yeni bir tohumluk çeşidi, yeni bir gübre çeşidi ve toprak işlemede yeni bir yöntem örnek olarak verilebilir. Bunlar üretimi ya da verimi artırıcı teknik ve uygulamalardır.

Tarımsal yayım çalışması nedir?​

Ziraat mezunu ne iş yapar?​

Ziraat Mühendisliği, tarım ekipmanlarının ve makinelerinin tasarımı, yapımı ve iyileştirilmesi ile ilgili mühendislik alanıdır.Barajlar, su depoları, depolar ve diğer yapılar gibi tarımsal altyapı tasarlar ve inşa ederler. Ayrıca büyük çiftliklerde kirlilik kontrolü için mühendislik çözümlerine de yardımcı olabilirler.
Çiftçi belgesi ne işe yarar?
Çiftçilik belgesi, çiftçi adayının tarımsal faaliyetleri meslek edindiğini kanıtlayan, ziraat odalarının verdiği formel bir belgedir. Ekonominin tutunduğu güçlü bir dal olan tarım, ancak ülke çapında disiplinli ve planlı bir politika ile doğru yürütülmektedir.

Çiftçi kimdir ne iş yapar?​

Çiftçi, yiyecek ya da hammadde elde etmek için hayvan yetiştiren ve tarımla uğraşan kişidir. Terim genellikle tarla bitkileri, meyve bahçeleri, üzüm bağları, kümes hayvanları ya da diğer çiftlik hayvanları alanlarının bazı kombinasyonlarını birlikte yapan kişiler için kullanılır.

Tarımsal yayım ve iletişim nedir?​

Tarımsal yayım süreklilik özelliği gösteren bir bilgilendirme sürecidir. Kırsal kalkınmanın sağlanabilmesi için mutlaka gereklidir. Kırsal kesim insanının tarım dışı konularda (ağız ve diş sağlığı, aile planlaması, çevrenin korunması vb.) da bilinçlendirilmesi yine tarımsal yayımın kapsamındadır.
Tarım yayımcısı ne iş yapar?
Tarım Yayımcısı/Danışmanının Görevleri Nelerdir? j) Güvenilir gıda arzına yönelik bilgilendirme faaliyetinde bulunmak, k) Bakanlık tarafından tarımsal danışmanlık hizmetinin yürütülmesi ile ilgili verilen görevleri yerine getirmek.

Geri