AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarimsal danismanlik sinavina kimler katilabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tarımsal danışmanlık sınavına kimler katılabilir?​

Soru 2: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavına kimler katılabilir? Cevap 2: Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına tarımsal alanda, lise (Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri, Laborant Meslek Liseleri) önlisans ve lisans düzeyinde mezun herkes katılabilir.

Tarımsal danışmanlık nasıl yapılır?​

Tarım Danışmanı Nasıl Olunur?
- Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Lisesi, Meslek Liseleri ya da lisans bölümü (Hayvansal Üretim Bölümü, Bitkisel Üretim Bölümü, Ziraat Mühendisliği Bölümü vb.)
- Tarım danışmanı olmak için kamu tarafından oluşturulan “Tarımsal Yayım ve Danışmanlık” sınavına girmek,
- Sınavda en az 70 puan almak.

Tarımsal yayım ve Danişmanlik Hizmetleri nelerdir?​

Tarımsal yayım ve Danişmanlik Hizmetleri nelerdir?
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Nedir? Sivil toplum örgütleri, ziraat odaları, şirketler ve serbest tarım danışmanlarınca, tarımsal işletmelerin tarımsal bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanmasına yönelik olarak ücret karşılığında yürütülen hizmetlerdir.

Tarımsal Danişmanlik sinavi nedir?​

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı; her yıl belirli zamanlarda yapılan ve tarım işletme sahiplerine ve kırsaldaki üreticiye yardımcı olmak desteklemek bilgi vermek amacı ile danışman atanması için yapılan sınavdır.

Tarımsal yayım ne demektir?​

Mounter 1973 yılında tarımsal yayımı: “Çiftçilere eğitim yoluyla tarımsal üretim şekilleri ve tekniklerinin geliştirilmesinde, üretimde etkinliğin ve tarımsal gelirin artırılmasında, hayat standartlarının iyileştirilmesinde, kırsal hayatın sosyal ve eğitimsel seviyesinin yükseltilmesinde yardımcı olan bir hizmet veya …

Tarımsal Yayım ve Danişmanlik sınavı ne zaman?​

Tarımsal Yayım ve Danişmanlik sınavı ne zaman?
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esasları kapsamında: 2019 yılı ikinci Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı 23 KASIM 2019 tarihinde Ankara İlinde Gazi Üniversitesi tarafından belirlenen yerlerde düzenlenecektir.
Tarımsal yayım çalışmasının özellikleri nelerdir?​
Tarımsal yayımcının taşıması gereken özellikler ise görev ve sorumluluk alanı ile ilgili konularda dünyadaki gelişmeleri takip edebilecek bilgi, beceri ve iletişim becerilerine sahip olmasıdır. Çünkü yayımcı, yeni bilgi ve teknoloji ile çiftçiler arasında köprü görevi görür.
 
Tarımsal danışmanlık sınavına katılabilir olan kişiler belirli kriterlere sahip olmalıdır. Öncelikle, tarımsal alanda lise (Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri, Laborant Meslek Liseleri), önlisans ve lisans düzeyinde mezun olan herkes sınava katılabilir. Sınavı başarıyla tamamlayabilmek için en az 70 puan almak gerekmektedir.

Tarımsal danışman olabilmek için belirli adımları izlemek gerekmektedir. Bunlar arasında, Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Meslek Liseleri ya da lisans bölümlerinden birinden mezun olmak, kamu tarafından düzenlenen "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık" sınavına girmek ve en az 70 puan almak bulunmaktadır.

Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri ise sivil toplum örgütleri, ziraat odaları, şirketler ve serbest tarım danışmanları tarafından sunulan hizmetlerdir. Bu hizmetler, tarımsal işletmelerin ihtiyaç duyduğu bilgi, teknik ve yöntemler konusunda destek sağlayarak tarımsal üretimin etkinliğini artırmayı amaçlar.

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı ise tarım işletme sahiplerine ve kırsaldaki üreticilere destek olmak amacıyla her yıl belirli zamanlarda yapılan bir sınavdır. Bu sınav, tarımsal danışmanların atanması ve bilgi verilmesi için düzenlenir.

Tarımsal yayım, çiftçilere eğitim yoluyla tarımsal üretim şekilleri ve tekniklerinin geliştirilmesini, üretimde etkinliğin ve tarımsal gelirin artırılmasını, hayat standartlarının iyileştirilmesini ve kırsal hayatın sosyal ve eğitimsel seviyesinin yükseltilmesini amaçlayan bir hizmettir.

Tarımsal yayım çalışmalarının özellikleri arasında, yayımcının gelişmeleri takip edebilecek bilgi, beceri ve iletişim becerilerine sahip olması önemlidir. Tarımsal yayımcılar, yeni bilgi ve teknolojiyi çiftçilere aktararak onların ihtiyaçlarını karşılamak ve tarımsal üretimi iyileştirmek için önemli bir rol oynamaktadır.
 
Geri
Üst