AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarima ne kadar butce ayrildi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tarıma ne kadar bütçe ayrıldı?​

AA muhabirinin 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nden yaptığı derlemeye göre, bütçeden tarıma ayrılan pay artırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığına gelecek yıl için 64 milyar 653 milyon 886 bin lira ayrılması öngörüldü. Böylece tarıma ayrılan bütçe, bu yıla kıyasla yüzde 25,5 yükselmiş oldu.

Tarım Bakanı kim oldu?​

Tarım Bakanı kim oldu?
Bekir Pakdemirli
Görev süresi 10 Temmuz 2018 – 4 Mart 2022
Cumhurbaşkanı | Recep Tayyip Erdoğan
Yerine geldiği | Ahmet Eşref Fakıbaba (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak) Veysel Eroğlu (Orman ve Su İşleri Bakanı olarak)
Yerine gelen | Vahit Kirişci

2021 tarım bütçesi ne kadar?​

Yeni bütçenin de çiftçi ve üreticiyi tatmin etmeyeceğini söyleyen Manisa Milletvekili Başevirgen, “2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’ne göre, toplamda tarıma ayrılan bütçe 57,6 milyar lira oldu. 2021 yılında 42,4 milyar lira olan tarıma ayrılan kaynak, 2022 yılı için 15,2 milyar lira artırıldı.” dedi.

2022 tarım bütçesi ne kadar?​

2022 tarım bütçesi ne kadar?
Bakan Pakdemirli, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesi 3,2 milyar lira ek bütçe ile 29 milyar liraya çıkarılmıştır” dedi.
2022 hububat destekleri ne kadar?​
2022 üretim yılı için de gübre desteği, hububat dahil tüm ürünlerde %100 artırarak ödeyeceğiz. Böylece BUĞDAY, ARPA, ÇAVDAR, YULAF ve TRİTİKALE için 16 lira olan GÜBRE desteğini, 2021 üretim yılı için dekara 20 lira, 2022 üretim yılı için de dekara 32 lira olarak ödeyeceğiz.

Vahıt Kırıscı kimdir?​

Vahıt Kırıscı kimdir?
Vahit Kirişci (d. 4 Aralık 1960, Kahramanmaraş, Türkiye), Türk siyasetçidir. 4 Mart 2022 tarihinden beri Tarım ve Orman Bakanlığı görevini yürütmektedir.

2021 Yılı Sağlık Bakanlığı bütçesi ne kadar?​

Sağlık Bakanlığı için 2020 yılında 58 milyar 875 milyon lira ödenek ayrılırken, 2021 yılı bütçesi 77 milyar 615 milyon lira olacaktır.

Tarıma ayrılan bütçeyle ilgili bilgi vermek için teşekkür ederim. 2022 yılı için Tarım ve Orman Bakanlığına ayrılan bütçe 64 milyar 653 milyon 886 bin lira olarak belirlenmiş. Bu rakam, bir önceki yıla kıyasla yüzde 25,5 artış gösteriyor. Özellikle çiftçi ve üreticilere yönelik desteklerin artırılması, tarım sektörünün gelişimi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Tarım Bakanı olarak görev yapan Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci'nin getirildiğini öğrendik. Bakan Pakdemirli tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılında tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar lira olarak belirlenmiş. Bu rakam, 2021 yılında ayrılan bütçeye göre 3,2 milyar lira artış gösteriyor. Bu destekler arasında hububat ürünlerine yönelik gübre desteğinin artırılması da dikkat çekici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin, 2022 üretim yılı için buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için gübre desteğinin dekar başına 32 lira olarak ödeneceği açıklanmış.

Vahit Kirişci'nin 2022 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı görevini üstlendiğini de belirtmek isterim. Sayın Kirişci'nin Kahramanmaraş doğumlu olduğunu ve Türk siyasetinde yer aldığını öğrendik. Ayrıca 2021 yılı Sağlık Bakanlığı bütçesinin de artarak 77 milyar 615 milyon lira olarak belirlendiğini öğrendik. Tarım ve sağlık sektörlerine yapılan bu bütçe artışlarının ülkemizin kalkınmasına olumlu etkileri olmasını dilerim.

Geri