- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 243.118
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tarım üretimin ülkelerin kalkınması üzerine etkileri nelerdir?
Ülke nüfusunun beslenmesini sağlaması, • Milli gelire ve istihdama katkı sağlaması, Sanayi sektörünün hammadde ihtiyacını karşılaması, Sanayiye sermaye aktarması, • İhracata doğrudan ve dolaylı katkıda bulunması, Bu gibi nedenlerden dolayı, tarım ekonomimizde vazgeçilmez bir sektördür.Tarım sektörünü kritik yapan faktörler nelerdir?
Bu matrise göre; 1. faktör “Modern tarım”, 2. faktör “Çeşitlendirme”, 3. faktör “Borç yönetimi”, 4. faktör “Modern işletme” ve 5. faktör “Optimum kaynak kullanımı” olarak adlandırılmıştır (İkikat Tümer vd 2010).
Ülkemizin tarım politikası nedir?
Türkiye’nin tarım politikalarının nihai hedefine bakıldığında; artan nüfusun gıda ihtiyacının karşılanması, üretimin ve verimin artırılması, tarımsal ürünlerde kendine yeterlik düzeyinin yükseltilmesi, tarım gelirlerinin artırılması ve sağlanan gelire süreklilik kazandırılması, tarım ürünleri ihracatının artırılması.
Cumhuriyetin ilk yıllarında tarım alanında yapılan çalışmalar nelerdir?
Bu dönemde topraksız köylüleri topraklandırma çalışmaları yapılmıştır. 1923-1938 yılları arasında 3,7 milyon dekar arazi dağıtılmıştır. Devlet eliyle dağıtılan toprakların yanı sıra meraların da istilası söz konusu olmuş ve mera arazilerinde 39,2 milyon dekar azalma meydana gelmiştir.Tarım ürünlerinin verimliliğini etkileyen faktörler nelerdir?
Tarımı Etkileyen Faktörler
Tarım sektörünün genel özellikleri nelerdir?
Tarım sektörünün, ülke nüfusunun gıda maddeleri ihtiyacını karşılaması, sanayi sektörüne ham madde sağlaması, sanayi ürünlerine talep yaratması, ulusal gelir ve dış satıma katkısı nedeniyle ulusal ekonomi içinde büyük bir önemi vardır. Tarımsal ürün talebinde ortaya çıkan değişime, arzın cevabı gecikmeli olmaktadır.