AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarim Teknolojisi mezunu ne is yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tarım Teknolojisi mezunu ne is yapar?​

Tarım Teknolojisi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, bitkisel üretim alanında faaliyet gösteren firmalar tohumculuk firmaları, fidancılık firmaları, sebze ve fide üretimi yapan firmalar, tarımsal ilaç bayiliği, tarımsal gübre bayiliği, tarım ürünlerinin depolanması ve muhafazası, tarım ürünlerinin …

Tarım Teknolojisi tekniker mi?​

Tarım teknikeri ziraat mühendisine yardımcı olabilecek bir teknik destek elemanıdır. Mezun olan teknikerler, üniversitelerin ziraat, orman, peyzaj, çevre, su ürünleri, kırsal kalkınma ve yaşam bilimleriyle ilgili programlarına dikey geçiş yapabilecektir.

Ziraat Fakültesinde hangi bölüm okunmalı?​

Ziraat Fakültesinde hangi bölüm okunmalı?
sıralamam şu şekilde:
- tarla bitkileri.
- bahçe bitkileri.
- toprak bilimi ve bitki besleme.
- bitki koruma.
- Tarım Ekonomisi.
- Tarımsal Biyoteknoloji.
- Zooteknik.

Tarım ekonomisi ne is yapar maaşları?​

Tarım ekonomisi ne is yapar maaşları?
Tarım Ekonomisi Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6500 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir ziraat mühendisi 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir ziraat mühendisi 5000 TL, üç yıl deneyimli bir mühendis 6000 TL, dört yıl deneyimli bir mühendis ise 6500 TL maaş almaktadır.

Tekniker unvanı kimlere verilir?​

Teknisyenler, mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılır. Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır. Teknisyen olabilmek için ticaret, tekstil, seramik, teknik ya da endüstri meslek liselerini bitirmek gerekir.

2 yıllık teknik bölümler nelerdir?​

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları (2 Yıllık)
- Acil Durum ve Afet Yönetimi.
- Aşçılık.
- Bankacılık ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.
- Çocuk Gelişimi.

Ziraat Fakültesinde en iyi bölüm hangisi?​

Ziraat Fakültesinde en iyi bölüm hangisi?
Buna göre “Ziraat ve Çevre” alanında yapılan dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasına Türkiye’den 10 üniversite girdi ve birinci sırada 450-499 puan aralığı ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi yer aldı.

Ziraat Mühendisliğine hangi bölümden girilir?​

Ziraat Mühendisliğine hangi bölümden girilir?
Ziraat Mühendisleri genel olarak sayısal çıkışlı öğrencilerin tercih edebileceği bölümler arasında yer alır. Üniversite sınavında yeterli puanı alan öğrenciler Mühendislik fakültelerinde ziraat mühendisliği bölümünde okuyabilir.

2 yıllık ziraat okuyan dükkan açabilir mi?​

Bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyeni Bitki Koruma Ürünleri Bayi İzin Belgesi almak için açılacak sınava girme şartına sahiptir. yukarıdaki şartlara haiz meslekler sınavda başarılı olmak şartı Bayilik açabilir veya bayi de sorumlu yönetici olarak çalışabilirler.
 
Tarım Teknolojisi mezunları, bitkisel üretim alanında çeşitli iş kollarında çalışabilirler. Örneğin, tohumculuk firmaları, fidancılık firmaları, sebze ve fide üretimi yapan firmalar, tarımsal ilaç bayilikleri, tarımsal gübre bayilikleri gibi sektörlerde iş bulma imkanları mevcuttur. Ayrıca tarım ürünlerinin depolanması, muhafazası ve pazarlaması gibi alanlarda da çalışabilirler.

Tarım Teknolojisi mezunları genellikle tarım teknikeri olarak çalışmaktadırlar. Bu pozisyon, ziraat mühendislerine yardımcı olan teknik destek elemanlarını ifade etmektedir. Ayrıca mezunlar, ilgili programlara dikey geçiş yaparak lisans eğitimlerine devam edebilirler.

Ziraat Fakültesinde okunabilecek bölümler arasında tercih yapmadan önce kişisel ilgi ve hedefler göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, tarla bitkileri, bahçe bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme, bitki koruma, tarım ekonomisi, tarımsal biyoteknoloji, zooteknik gibi bölümler farklı uzmanlık alanlarına yönelik eğitim imkanları sunmaktadır.

Tarım ekonomisti olarak çalışan mezunların maaşları genellikle deneyimlerine ve iş verdikleri kurumlara göre değişkenlik gösterebilir. Genellikle Tarım Ekonomisi Bölümü mezunlarının maaş aralığı 4500 TL ile 6500 TL civarında olabilmektedir.

Tekniker unvanı, meslek yüksekokulu mezunlarına verilen bir unvandır. Bu unvana sahip olabilmek için meslek yüksekokulu programını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

2 yıllık teknik bölümler arasında çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları içinde yer alan bölümler arasında Acil Durum ve Afet Yönetimi, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Çocuk Gelişimi gibi seçenekler bulunmaktadır.

Ziraat Mühendisliği bölümü genellikle sayısal alanda başarılı öğrencilerin tercih edebileceği bir bölümdür. Ziraat Mühendisliği bölümüne girebilmek için üniversite sınavında yeterli puanı alan öğrenciler, mühendislik fakültelerinin ziraat mühendisliği bölümünde eğitim görebilirler.

Son olarak, 2 yıllık ziraat okuyan mezunlar bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak tekniker veya ziraat teknisyeni olarak çalışabilirler. Bu pozisyonlarda çalışabilmek için Bitki Koruma Ürünleri Bayi İzin Belgesi almak gerekebilir ve belirli şartlara uygunluk gerekebilir. Bu nedenle ilgili mevzuatı takip etmek ve gerekli izinleri almak önemlidir.
 
Geri
Üst