AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarim Sigortalari Havuzu Yonetim Kurulu kac kisiden olusur?

Editör

Yeni Üye

Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?​

Havuz Yönetim Kurulu Kurul, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ikişer, Türkiye Sigorta Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş’den birer olmak üzere toplam yedi üyeden oluşmaktadır.

Türk reasürans şirketi kimin?​

Türk reasürans şirketi kimin?
Türk Reasürans, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tek hissedar olarak kuruluşunda yer aldığı, Türk Sigorta Sektörü odağında katkı sağlamak, Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini arttırmak ve kaynak verimliliği sağlamak amacı ile kurulmuş reasürans şirketidir.

Tarım Sigortaları Havuzu kurulu üyelerinin görevlendirilmesi kim tarafından yapılır?​

(4) Kurul üyelerinin görevlendirilmesi Tarım ve Köyişleri Bakanı tarafından yapılır. Daha sonraki görevlendirmeler, görevden ayrılışı takip eden bir ay içinde aynı usule göre yapılır. MADDE 9 – (1) Kurulun görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Havuzun işleyişine ilişkin uygulama esaslarını belirlemek.

Tarım Sigortaları Havuzu eksperliği ne iş yapar?​

Tarım Sigortaları Havuzu eksperliği ne iş yapar?
14/06/2005 tarihli 5363 sayılı “Tarım Sigortaları Kanunu” uyarınca kurulmuştur. Havuzun görevleri arasında prim tahsilatı, hasar tespiti, tazminat ödemesi, reasürans teminatı bulma ve istatistiksel çalışmalar, reklam ve fon yönetimi yer alır.

Türk Reasürans Genel Müdür?​

6 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Reasürans A.Ş.’ye genel müdür olarak atanan Selva Eren, halen Türk Reasürans A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev almaktadır. Selva Eren aynı zamanda Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmektedir.

Selva Eren kimdir nerelidir?​

Selva Eren kimdir nerelidir?
2003 – 2004 yıllarında ABD, Los Angeles, American Express şirketinde hesap denetmeni olarak görev yaptı. Selva Eren, Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği Yönetim Kurulu üyesidir. San Diego State University – MBA (Pazarlama, Finans) İstanbul Üniversitesi – İktisat Fakültesi / İktisat, İstanbul Üniversite mezunudur.

Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu, toplamda yedi üyeden oluşmaktadır. Bu üyeler, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ikişer, Türkiye Sigorta Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş.'den birer kişiden oluşmaktadır.

Tarım Sigortaları Havuzu eksperliği ise 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu uyarınca kurulmuştur. Havuzun eksperlik görevleri arasında prim tahsilatı, hasar tespiti, tazminat ödemesi, reasürans teminatı bulma, istatistiksel çalışmalar, reklam ve fon yönetimi gibi işler yer almaktadır.

Türk Reasürans A.Ş.'nin genel müdürü ise 6 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından atanan Selva Eren'dir. Selva Eren aynı zamanda Türk Reasürans A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir.

Selva Eren, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur ve San Diego State University'de MBA yapmıştır. Ayrıca, geçmişte Amerikan Exrpess şirketinde hesap denetmeni olarak da çalışmıştır. Selva Eren aynı zamanda Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği Yönetim Kurulu üyesidir.

Geri