- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tarım elektriği ucuz mu?
Tarımsal sulama yapan çiftçilerin, elektrik kullanımında daha ucuz tarifeden elektrik alma imkânına sahipken artık sadece tarımsal sulamada değil, diğer hayvancılık faaliyetlerinde uğraşan çiftçilerin de aynı tarife grubundan yararlanabileceklerini ifade eden İl Müdürü Dr.Tarımda ne kadar su kullanılıyor?
Kullanılan suyun yaklaşık yüzde 70’i tarımsal sulamaya gidiyor. Yüzde 22’lik kısmını ise üretim ve enerji elde etmek amacıyla kullanıyoruz. Geriye kalan yüzde 8’lik kısmı içme suyu olarak ve evlerdeki ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz.
Evde su tasarrufu için neler yapılabilir?
İşte sudan tasarrufta işinize yarayacak öneriler…- – Suyu boş yere harcamayın.
- – Sebze ve meyveleri yıkarken bir kase kullanın.
- – Duş süresini kısa tutun.
- – Çamaşır makinenizin tam dolmasını bekleyin.
- – Sorunlu muslukları onarın.
- – Bahçenizi su içinde bırakmayın.
Tarım elektriği ne kadar?
Buna göre, güvence bedelinde sanayi ve ticarethane için kilovatsaat başı birim bedeli 129,6 lira, mesken için 45,6 lira, şehit aileleri ve muharip gaziler için 22,8 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grubu için 61,5 lira oldu.
Bu bedel 01 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile günlük 8 KW ve altı şeklinde düzeltilmiştir. Dağıtım bedeli ve vergiler dahil rakam 1,25TL/kWh olmaktadır. Bu durumda 1 ayda 240 kWh ve altı tüketim olduğunda 240 kW elektrik fiyatı 300 TL’dir. (240kWh X 1,25TL) .
Tarımda su nasıl kullanılır?
Su, tarımsal üretim için önemli bir girdidir. Dolayısıyla gıda tedariki açısından oldukça hayatidir. Dünya çapında üretilen toplam gıdanın %40’ı sulanabilen tarım arazilerinde üretilmekteyken bu arazilerin dünyadaki tüm tarım arazileri içindeki payı %20’dir.