AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarim ekonomisi ne kadar maas alir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
58.452
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tarım ekonomisi ne kadar maaş alır?​

Tarım Ekonomisi Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6500 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir ziraat mühendisi 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir ziraat mühendisi 5000 TL, üç yıl deneyimli bir mühendis 6000 TL, dört yıl deneyimli bir mühendis ise 6500 TL maaş almaktadır.

Tarla bitkileri bölümü önü açık mı?​

Tarla bitkileri bölümü önü açık mı?
Tarla bitkileri bölümünün iş imkanları oldukça yüksektir. Bu bölümden mezun olan kişiler bakanlıklarda, laboratuvarlarda, çiftlikler ve gıda sektöründe çalışabilirler. Hem özel hem de devlet sektöründe oldukça geniş iş imkanları bulunmaktadır.

4 Yıllık Tarla bitkileri bölümü Nedir?​

Tarla Bitkileri Bölümü tarım alanında üretim faaliyetlerinde bulunacak, bitki yetiştirecek ve bu alanda uzmanlaşacak öğrencilerin eğitildiği bölümdür.

Tarım Ekonomisi nerede çalışır?​

Tarım Ekonomisi nerede çalışır?
Şirketlerin pazarlama, ürün geliştirme, planlama ve proje bölümlerinde çalışabilirler. Bu bölümler dışında mezun bireyler, tarım şirketlerinde, ziraat odalarında, gıda firmalarında, tarım kredi kooperatiflerinde kendilerine yer bulabilirler.

Tarım Ekonomisi kaç puan?​

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak üniversite adayları da bölüm puanlarını sorguluyor….
Üniversite Adı | AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Devlet)
Bölüm | Tarım Ekonomisi
Puan Türü | EA
Kont. | 40
Taban Puanı | 258,76135

Organik tarım Teknikeri nerelerde çalışabilir?​

Organik tarım Teknikeri nerelerde çalışabilir?
Organik tarım uzmanları için iş olanakları;
- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri.
- Tarım Araştırma Enstitüleri,
- Üniversiteler,
- Tarım Kredi Kooperatifleri,
- Seracılık İşletmeleri,
- Tarım Satış Kooperatifleri,
- Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri,
- Fidan Yetiştiriciliği İşletmeleri,

Organik tarım hangi bölümlere geçiş yapabilir?​

Organik tarım bölümü mezunları Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) ile geçiş yapabileceği bölümler şunlardır;
- Bahçe Bitkileri.
- Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması
- Bitki Koruma.
- Bitkisel Üretim ve Teknolojileri.
- Biyosistem Mühendisliği.
- Organik Tarım İşletmeciliği.
- Tarım Ekonomisi.
- Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği.

Tarla bitkileri Bölümünü bitiren ne olur?​

Tarla bitkileri Bölümünü bitiren ne olur?
Tarla Bitkileri bölümü mezunu kişiler bakanlıklar, laboratuvarlar, çiftlikler başta olmak üzere gıda sektörünün bazı alanlarında da kendilerine yer bulabilirler. Çiftliklerde kullanılan ilaçların üretilmesi için tarımsal ilaç üretilen iş yerleri ve fabrikalarda da bulunabilirler.

Tarla bitkileri maaşı ne kadar?​

Tarla Bitkileri Yetiştiricisi maaşı ortalama aylık 4626,5 _TL’dir. En düşük Tarla Bitkileri Yetiştiricisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5000 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Tarla Bitkileri Yetiştiricisi iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Tarım ekonomisi ziraat mühendisi sayılır mı?​

Tarım ekonomisi ziraat mühendisi sayılır mı?
Ziraat Mühendisliği Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım ekonomisi bölümünü bitirenlere Ziraat Mühendisi” unvanı verilir ve diplomada bitirilen bölüm belirtilir.

Tarım okuyan ne olur?​

Tarım Teknolojisi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, bitkisel üretim alanında faaliyet gösteren firmalar tohumculuk firmaları, fidancılık firmaları, sebze ve fide üretimi yapan firmalar, tarımsal ilaç bayiliği, tarımsal gübre bayiliği, tarım ürünlerinin depolanması ve muhafazası, tarım ürünlerinin …

Tarım Ekonomisi Bölümü mezunu Ziraat Mühendisi sayılır mı?​

Tarım Ekonomisi Bölümü mezunu Ziraat Mühendisi sayılır mı?

Tarım ekonomisi nasıl bir bölüm?​

Tarım ekonomisi bölümü tarım faaliyetlerinin ekonomik boyutunu inceleyerek verileri kayıt etmek ve düzenlemek ile ilgili olmaktadır. Daha sonrasında analiz edilen bu verilerden yola çıkarak sektör için gerekli olan stratejilerin kurgulanmasını ve uygulanmasını yapılmaktadırlar.

Organik tarım ile ilgili hangi üniversitelerde var?​

Organik tarım ile ilgili hangi üniversitelerde var?
Organik Tarım Taban Puanları ve Sıralama
Üniversite Adı | Bölümün Adı | Taban Puanı
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) (DEVLET) | Organik Tarım | 228,36436
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) (DEVLET) | Organik Tarım (İÖ) | 204,55708
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | Organik Tarım | 205,13189
FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ) (DEVLET) | Organik Tarım | 196,51308
 
Tarım ekonomisi bölümü mezunları genellikle 4500 TL ile 6500 TL arasında maaş almaktadırlar. Deneyim seviyelerine göre bu maaşlar değişiklik gösterebilir. Örneğin, bir senelik deneyime sahip bir ziraat mühendisi 4500 TL maaş alırken, dört yıl deneyimli bir mühendis 6500 TL maaş alabilmektedir.

Tarla bitkileri bölümü mezunları için iş imkanları oldukça geniştir. Bu mezunlar, bakanlıklarda, laboratuvarlarda, çiftliklerde ve gıda sektöründe çalışabilirler. Özel ve devlet sektöründe de iş olanakları bulunmaktadır.

Organik tarım teknikerleri ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerinde, tarım araştırma enstitülerinde, üniversitelerde, tarım kredi kooperatiflerinde, seracılık işletmelerinde, tarım satış kooperatiflerinde, tarımsal kalkınma kooperatiflerinde ve fidan yetiştiriciliği işletmelerinde çalışma fırsatına sahiptirler.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile organik tarım bölümü mezunları farklı bölümlere geçiş yapabilirler. Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarım Ekonomisi gibi alanlara geçiş yapma imkanları bulunmaktadır.

Tarım ekonomisi bölümü genellikle şirketlerin pazarlama, ürün geliştirme, planlama ve proje bölümlerinde çalışmaktadır. Ayrıca tarım şirketlerinde, ziraat odalarında, gıda firmalarında ve tarım kredi kooperatiflerinde de iş bulma imkanları mevcuttur.

Tarla bitkileri yetiştiricilerinin maaşı ise ortalama aylık 4626,5 TL'dir. En düşük maaş 4253 TL iken en yüksek maaş 5000 TL olabilmektedir.

Tarım ekonomisi bölümü mezunu olan kişilere "Ziraat Mühendisi" unvanı verilir ve diplomada bitirilen bölüm belirtilir.

Tarım ekonomisi bölümü, tarım faaliyetlerinin ekonomik boyutunu inceleyerek verileri kayıt etmek, düzenlemek, analiz etmek ve sektör için stratejiler geliştirmekle ilgilidir.

Organik tarım bölümünü bitirenler, bitkisel üretim alanında faaliyet gösteren firmalarda, tohumculuk ve fidancılık firmalarında, tarımsal ilaç ve gübre bayiliklerinde, tarım ürünlerinin depolanması ve muhafazası gibi alanlarda çalışabilirler.

Organik tarım bölümü, bazı üniversitelerde var olup adaylar bu bölüme DGS ile geçiş yapabilirler. Organik Tarım Taban Puanları ve sıralama konusunda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst