AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarim danismanlari ne kadar maas aliyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.672
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tarım danışmanları ne kadar maaş alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Tarım Danışmanı | 2.890 | 3.430

Tarım Danışmanı nasıl olunur?​

Tarım Danışmanı nasıl olunur?
Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Lisesi, Meslek Liseleri ya da lisans bölümü (Hayvansal Üretim Bölümü, Bitkisel Üretim Bölümü, Ziraat Mühendisliği Bölümü vb.) mezunu olmak, Tarım danışmanı olmak için kamu tarafından oluşturulan “Tarımsal Yayım ve Danışmanlık” sınavına girmek, Sınavda en az 70 puan almak.

Tarım danışmanı ne iş yapar?​

Zirai danışman, tarımsal işletmelere ve kamu sektörü personeline teknik, ticari ve finansal danışmanlık sunmakla sorumludur. Çiftlik hayvanları ve bitki hastalıkları, zararlı ve yabancı otların kontrolü, toprak ıslahı, hayvancılık ve beslenme programları gibi konularda danışmanlık yapar.

Tarim danismanlik sinavi ne zaman?​

Tarim danismanlik sinavi ne zaman?
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esasları kapsamında: 2019 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı 27 NİSAN 2019 tarihinde Ankara İlinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından …

Bir tarım danışmanı kaç çiftçiye bakabilir?​

Ancak bir tarım danışmanının hizmet verebileceği maksimum çiftçi sayısı 120 yi geçemez. MADDE 18- (1) Bu usul ve esasları Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü yürütür.

Tarımsal Yayım ve Danişmanlik nedir?​

Tarımsal Yayım ve Danişmanlik nedir?
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Nedir? Sivil toplum örgütleri, ziraat odaları, şirketler ve serbest tarım danışmanlarınca, tarımsal işletmelerin tarımsal bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanmasına yönelik olarak ücret karşılığında yürütülen hizmetlerdir.

Tarımsal Yayım ve Danişmanlik sınavına kimler girebilir?​

Soru 2: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavına kimler katılabilir? Cevap 2: Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına tarımsal alanda, lise (Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri, Laborant Meslek Liseleri) önlisans ve lisans düzeyinde mezun herkes katılabilir.

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına kimler başvurabilir?​

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına kimler başvurabilir?
MADDE 7- (1) Sınava Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve lise, ön lisans ve lisans düzeyinde tarımsal alanda eğitim almış olan kişiler başvurabilir. (2) Sınava müracaatlar, sınav tarihinden en az kırk beş gün önce İl Müdürlükleri ve UTEM’e yapılır.

Tarım Danışmanı Kimdir?​

Tarım Danışmanı Kimdir? Tarım danışmanı: Sivil toplum örgütlerinde, ziraat odalarında ve tarımsal danışmanlık şirketlerinde istihdam edilen veya tarımsal danışmanlık hizmeti yürütmek üzere kendi nam ve hesabına çalışan ve bu Yönetmelikte belirtilen hükümlere göre sertifikalandırılmış kişilerdir.

Tarımsal yayım nedir niçin gereklidir?​

Tarımsal yayım nedir niçin gereklidir?
Tarımsal yayım, tarımın her alanında üretim, işleme ve pazarlama gibi faaliyetlerde bulunan kişilerin işlerini yaparken ihtiyaç duyacakları bilgi, teknik ve yöntemlerin doğru şekilde, zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması amacıyla verilen her türlü eğitim, yayım, danışmanlık ve bilgilendirme hizmetidir.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?​

Sınav ücretini yatıran adaylar, 23 Kasım 2019 tarihinde yapılacak Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavına başvurularını https://tydbis.tarimorman.gov.tr adresine tıklayarak, e-devlet kapısından yapabilirler. Başvurular, 30.09

Tarımsal yayım ve danışmanlık desteği nedir?​

Tarımsal yayım ve danışmanlık desteği nedir?
Tarımsal işletme sahiplerinin, tarımsal üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını, kendilerine, geliştirilen teknolojileri kullandırmak suretiyle, bu problemleri çözebilecek bilgi ve beceri kazandırılmasını …
 
Tarım danışmanları genellikle kamu kurumlarında veya özel sektörde çalışmakta ve tarımsal işletmelere teknik, ticari ve finansal danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Bir tarım danışmanının en düşük maaşı 2.890 TL, ortalaması ise 3.430 TL olarak belirtilmektedir. Bu kişiler genellikle tarım/ziraat meslek/teknik liseleri mezunu olmakla birlikte, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavına girerek en az 70 puan almalıdırlar.

Tarım danışmanlarının işleri arasında çiftlik hayvanları ve bitki hastalıkları ile mücadele, zararlı ve yabancı ot kontrolü, toprak ıslahı, hayvancılık ve beslenme programları gibi konularda danışmanlık yapmak bulunmaktadır. Aynı zamanda bir tarım danışmanının hizmet verebileceği maksimum çiftçi sayısı 120'yi geçemez.

Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri, tarımsal işletmelerin ihtiyaç duyduğu tarımsal bilgi, teknik ve yöntemleri zamanında ve yeterli düzeyde karşılamak amacıyla yürütülen hizmetlerdir. Bu kapsamda, sivil toplum örgütleri, ziraat odaları, şirketler ve serbest tarım danışmanları tarafından çeşitli hizmetler sunulmaktadır.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavına katılma şartları ise tarımsal alanda eğitim almış olan lise, ön lisans ve lisans düzeyinde mezun kişilerin başvurabileceği belirtilmiştir. Sınav başvuruları genellikle belirli bir süre öncesinden ilgili kurum ve kuruluşlara yapılmalıdır.

Son olarak, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği, tarımsal işletme sahiplerine üretim, işleme ve pazarlama süreçlerinde karşılaştıkları problemler konusunda bilgilendirme ve teknik destek sağlayarak bu problemleri çözebilmelerine olanak tanır. Bu desteğin amacı, tarım sektöründeki faaliyetleri daha verimli hale getirmektir.
 
Geri
Üst