AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarik Akan reklam filminde neden oynamadi?

Editör

Yeni Üye

Tarık Akan reklam filminde neden oynamadı?​

Traş bıçağı firmasının (Gilette) tüm dünyada yayınlanacak reklam teklifini reddeden Tarık Akan’ın kapısı bu kez otomobil reklamında oynaması için çalındı. Yanıtı yine “Hayır” oldu. Daha sonra şampuan, diş macunu, banka ve bir çok önemli firmanın reklam tekliflerine de yanıtı her zamanki gibi “hayır” oldu.

Tarık Akan solcu mu?​

Tarık Akan solcu mu?
Özellikle 70’li yıllarda Yeşilçam filmlerinde oynadığı ‘Ferit’ karakteri ile bilinen Tarık Akan, sinema oyunculuğunun yanında siyasi olarak ‘sol’ görüşe yakınlığı ile tanınmaktadır.

Tarık Akan görüşü nedir?​

Tarık Akan görüşü nedir?
Tarık Akan siyasi görüşünü kendi cümleleriyle şöyle açıklıyor; “Sanatçı dediğin andan itibaren dünya bakışı, yaşamı, görüşleri, her şeyi politiktir. Bu politik düşünce hiçbir zaman gerici, muhafazakâr, tutucu bir politika değildir” görüşünü savunmuştur.

Tarık Akan ve oğlunun soyadı neden farklı?​

Babam bir gün ‘Pis Yedili’yi çekerken, ‘Banş, sen artık Akan soyadını kullan’ dedi. Benim de hoşuma gitti. Onun bir parçası bu soyadı çünkü… Biz onu Tahsin Tarık Üregül olarak tanıyoruz ama bana o soyadını layık görmüş gibi hissettim.

Tarık Akan ne mezunu?​

Tarık Akan ne mezunu?
Sinemaya geçmeden önce Bakırköy’deki plajlarda can kurtaranlık yapmaya başladı. Aynı zamanda sokaklarda işportacılık da yapmaya başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, Makina Mühendisliği okuduktan sonra Gazetecilik Yüksek Okulu’na girdi ve bu okuldan mezun oldu.

Tarık Akan en çok kimi sevdi?​

Tarık Akan en çok kimi sevdi?
Bence Tarık Akan’ın eşi dahil hayatında ilk ve tek aşkı Acun adındaki balerindir.

Tarık Akan cenazesine kimler katıldı?​

Törene; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ile Mehmet Akif Hamzaçebi, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Emel Sayın, Nuri Alço, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Tarık Akan’ın oğlu Barış Üregül, ağabeyi Turgut Üregül, sanatçı dostları, aile yakınları ve sevenleri katıldı.

Tarık Akan ve Kemal Sunal neden küstü?​

Tarık Akan ve Kemal Sunal neden küstü?
Çünkü Kemal’i çok iyi tanıyorum. Bu kadar iyi tanıdığım bir kişinin birdenbire başka bir çizgiye çıkması beni rahatsız etti ve eleştirdim. Benim eleştirmeme dayanamadı o,bana kızmaya başladı ve ikimizin kızması üst noktaya çıkınca diyaloglarımızı kestik bir süre.

Tarık Akan ne iş yapıyor?​

Tarık Akan ne iş yapıyor?
OyuncuFilm YönetmeniFilm YapımcısıYapımcıTarık Akan/Meslekleri

Barış Akan Tarık Akan in neyi oluyor?​

Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Tarık Akan’ın oğlu olan Barış Zeki Üregül, 19 Eylül 1986 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Baba tarafından aslen Gümüşhane’lidir. Tam adı Barış Zeki Üregil’dir.

Tarık Akan neden yeşilçamdan atıldı?​

Tarık Akan neden yeşilçamdan atıldı?
Tarık Akan’la yapılan ve ilk kez yayınlanan röportajda sanatçının Arzu Film’den ayrılış hikayesi de yer aldı. Akan, yaptığı ‘sululuğa’ Ertem Eğilmez’in sert tepkisi nedeniyle şirketten ayrılmış…

Tarık Akan mesleği ne?​

Tarık Akan mesleği ne?

Kemal Sunal Cenaze törenine kimler katıldı?​

Sanatçılar Perihan Savaş, Rafet El Roman, Cem Davran, Müjdat Gezen ve Harun Kolçak ve pek çok ünlü Sunal’ın Göztepe’deki evine gelerek Gül, Ali ve Ezo Sunal’a taziye ziyaretinde bulundular.

Tarık Akan, traş bıçağı firmasının ve daha sonra birçok farklı firmanın reklam tekliflerini reddetmesiyle gündeme gelmiştir. Birçok önemli firmanın reklam filmlerinde oynamayı kabul etmeyen Tarık Akan, otomobil, şampuan, diş macunu, banka gibi sektörlerden gelen tekliflere de "Hayır" yanıtını vermiştir. Bu tutumunun ardında yatan nedenlerin tam olarak ne olduğu konusunda ise detaylı bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Tarık Akan'ın siyasi olarak sol görüşe yakın olduğu bilinmektedir. Özellikle Yeşilçam filmlerinde oynadığı 'Ferit' karakteri ile tanınan Tarık Akan, siyasi görüşünü sanatçıların politik düşüncelerinin muhafazakar olmaması gerektiği şeklinde açıklamıştır.

Tarık Akan'ın oğlu Barış Üregül, Tarık Akan'ın soyadını kullanmamış ve Akan soyadını tercih etmemiş. Bu durumun arkasında yatan nedenleri ise Barış Üregül açıklamıştır. Babasının soyadını kullanmamış olmasının nedeni olarak, ona olan saygı ve babasının soyadını kendisine layık görmesini göstermiştir.

Tarık Akan, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Makina Mühendisliği okumuş ve ardından Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Sinemaya adım attıktan sonra oyunculuk kariyerine odaklanmıştır.

Tarık Akan'ın hayatında önemli bir yeri olduğu belirtilen Acun adındaki balerin, onun ilk ve tek aşkı olarak bilinmektedir.

Tarık Akan'ın cenazesine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli sanatçılar, Tarık Akan'ın ailesi ve sevenleri katılmıştır.

Tarık Akan ve Kemal Sunal arasındaki küslük, Kemal Sunal'ın Tarık Akan'ın eleştirilerine dayanamayarak kızması ve aralarındaki diyalogların kopmasıyla sonuçlanmıştır.

Tarık Akan'ın meslekleri oyunculuk, film yönetmenliği ve yapımcılığıdır. Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Tarık Akan'ın oğlu Barış Zeki Üregül de sinema sektöründe yer almaktadır. Tarık Akan'ın Yeşilçam'dan ayrılma sebebi ise yaptığı bir işaretlenmenin prodüktör Ertem Eğilmez'in sert tepkisine sebep olmasıyla ifade edilmiştir. Kemal Sunal cenaze törenine ise pek çok ünlü isim katılarak ailesine başsağlığı dileklerinde bulunmuştur.

Geri