AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarihi gecmis sut icince ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tarihi geçmiş süt içince ne olur?​

Son kullanma tarihi geçmiş sütleri içmek yahut aşırı süt tüketimi, kişide süt zehirlenmesine yol açabilir. Bozulmuş sütün tüketimi ile gıda zehirlenmesiyle karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Bu duruma listeria, salmonella, campylobacter ve e-coli gibi bakteriler neden olabilmektedir.

Sakızın son kullanma tarihi olur mu?​

Gıdaların etiketinde üretim tarihi belirtmenin yasal bir zorunluluk olmadığına değinen Saner, “Ancak belirli ve az sayıda istisna dışında (yemeklik tuz, alkollü içecekler, sakız gibi) son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi etiket üzerinde mutlaka bulunmalı” diye konuştu.
Yumurta tarihi geçerse ne olur?
Yumurta: Yumurtaları kutuları üzerindeki tarihler ne olursa olsun, yumurtanızı satın aldıktan sonraki 3 ila 5 hafta içinde tüketebilirsiniz. Haşlanmış yumurtalar da buzdolabında 1 hafta kadar dayanabilir. Konserve ton balığı ise kapağı açılmazsa son tüketim tarihinden sonraki 2 ila 5 yıl dayanabilir.

Ağrı kesicilerin son kullanma tarihi var mı?​

Örneğin, eczanelerde bulunan ve ağrı giderici özelliği bulunan Vermidon’un son kullanma tarihi süresi Avrupa’da 2 yıl olarak sınırlandırılmış. Ancak aynı gramaj ve aynı formatta piyasada bulunan ağrı kesici özelliği olan Remidon markalı yerli ağrı kesici ilacın kullanım süresi 5 yıl.

Son kullanma tarihi geçmiş süt içilir mi?​

Tüm ambalajlı ürünlerde olduğu gibi sütte de ambalaj üstündeki son kulanma tarihine dikkat edebilirsiniz. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kesinlile tüketmemelisiniz.
Tarihi geçmiş süt içilirse ne olur?
Bozuk süt tüketilmesi besin zehirlenmelerine ve bağırsak enfeksiyonlarına sebep olabilir. Besin zehirlenmesinde baş dönmesi, göz kararması, ateş, mide krampları, ishal ve kusma gibi belirtiler görülebilir. Bu gibi durumların hafif seyretmesinde bol sıvı (özellikle su) ve yoğurt tüketimi ile rahatsızlık geçebilir.

Son kullanma tarihi geçmiş krem kullanılır mı?​

“İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir.

Bozulmuş yumurta zehirler mi?​

Bozuk yumurta tüketimi mide ve bağırsak problemlerine ve zehirlenmelere neden olabilir. Onun için yumurtanın tazeliğinden emin olunmalıdır. Bayat yumurta, bozuk yumurta demek değildir. Ancak bayat yumurta midesi hassas kişilerde sindirim problemlerine neden olabilir.

Geri