Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarihi gecmis madecassol kullanilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.736
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tarihi geçmiş madecassol kullanılır mı?​

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MADECASSOL’ü kullanmayınız. “Son Kull. Ta.:” ibaresinden sonra yazılan rakam ayı temsil eder ve o ayın son günü son kullanım tarihidir. Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız!

Diş macunu son kullanma tarihi var mı?​

Diş macunlarında Food and Drug Administration (FDA) tarafından düzenlenmiş bir son kullanma tarihi olmasa da, tüm Colgate diş macunlarının son kullanma tarihi on sekiz ay ila iki yıl arasındadır.
Propolis son kullanma tarihi olur mu?​
Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. Paketin üzerinde üretim ve sok kullanma tarihleri yer almaktadır. Üretim tarihinden itibaren son kullanma tarihi 2 yıldır. BEE PROPOLİS® Arı sütü ile aynı mıdır?

Tarihi geçmiş nemlendirici krem kullanılır mi?​

Tarihi geçmiş nemlendirici krem kullanılır mi?
Dr. Koşar, şu bilgileri verdi: “İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz.

Bozuk nemlendirici nasıl anlaşılır?​

Bozuk nemlendirici nasıl anlaşılır?
Eger garip bir koku varsa içindeki içerikler bozulmuş veya bakteriyel bir üreme olmuş olabilir. Üzerine baktığınız zaman beklemediğiniz siyah veya yeşilimsi büyüme görüyorsanız, ürün bozulmuş olabilir. Pudra veya far gibi ürünlerde taşlaşma veya birden bire kırılıp dökülme oluyorsa yine ürün bozulmuş olabilir.

Diş macunu son kullanma tarihi nasıl anlaşılır?​

Diş macunu Raf Ömrü Açılmamış olsa bile diş macununun son kullanma tarihi geçer. Her bir tüpte bulunan bileşenlerin etkinliği son kullanma tarihinde geçer. Genel olarak diş macununun raf ömrü, tüpün bir ucunda basılı bulabileceğiniz üretim tarihinden itibaren iki yıldır.

Diş macunu kaç kere kullanılır?​

Diş fırçalanırsa kötü bakteri üremez. Günde 3 kez fırçalamak mümkün olamayabilir, sadece 1 kere ama mutlaka özenerek fırçalayın. Özellikle dişleri gece yatarken fırçalamak gerekir, gece bakteriler artar.
Propolis ömrü ne kadar?​
Siz işinizi sağlama alın, TETT’den sonra ürünü tüketmeyin. Propolis ekstraktı tarzı ürünlerin genellikle 18-24 ay raf ömrü olduğu bilgisine sahibiz.

Propolis açıldıktan sonra ne kadar süre kullanılır?​

Propolis açıldıktan sonra ne kadar süre kullanılır?
Eğriçayır organik propolis damlayı doğrudan ağzınıza 20 damla olarak damlatabilirsiniz. 12 yaş üzeri çoçuk ve yetişkinler için günde 20-80 damla arası kullanılabilir. Açılmamış şekilde raf ömrü 36 aydır. Kapağı açıldıktan sonra 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilir.

Son tüketim tarihi nasıl okunur?​

Son tüketim tarihi nasıl okunur?
Son Kullanma Tarihi, Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi ile aynı değildir. Son Kullanım Tarihi (SKT) veya Son Tüketim Tarihi (STT) olarak ifade edilir.
 
Tarihi geçmiş madecassol veya herhangi bir ilacı kullanmak önerilmez. İlacın içindeki etken madde zamanla parçalanabilir ve değişime uğrayabilir, bu da etkinliğini azaltabilir veya yan etkilere yol açabilir. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullanmamak çok önemlidir.

Diş macunları genellikle belirli bir son kullanma tarihine sahip değillerdir, ancak üretim tarihinden itibaren genellikle 18 ay ila 2 yıl arasında tüketilmeleri önerilir. Colgate diş macunları için belirtilen süre bu aralıkta olabilir.

Propolis ürünlerinde genellikle üretim ve son kullanma tarihleri bulunmaktadır. Propolis ekstraktları genellikle 18 ila 24 ay raf ömrüne sahip olabilir. Açılmamış bir propolis ürününün raf ömrü genellikle 36 aydır, ancak açıldıktan sonra 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilir.

Bozuk bir nemlendirici genellikle garip bir koku, içerisinde beklenmedik siyah veya yeşilimsi büyümeler, taşlaşma veya kırılma gibi belirtilerle anlaşılabilir. Bu durumda ürünün bozulmuş olabileceği düşünülmelidir.

Diş macunu raf ömrü genellikle tüpün bir ucunda basılı olan üretim tarihinden itibaren 2 yıldır. Her bir tüpün içindeki bileşenlerin etkinliği son kullanma tarihini geçebilir, bu nedenle belirtilen süre içinde tüketilmesi önemlidir.

Son olarak, son tüketim tarihi (Son Kullanma Tarihi veya Son Tüketim Tarihi olarak da bilinir) belirli bir ürünün tüketilmesi için güvenli olan son tarihi ifade eder. Bu tarih, ürünün en iyi durumda olduğu ve güvenle kullanılabileceği son tarihi temsil eder.
 
Geri
Üst