Tarih ogretmenligi icin hangi bolumu secmeliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Tarih öğretmenliği için hangi bölümü seçmeliyim?​

Tarih öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Tarih Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekir. Tarih öğretmeni, eğitim kurumlarında öğrencilere tarih dersini anlatır.

Tarih öğretmeni olmak için hangi sınavlara girilmeli?​

KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır.

Tarih öğretmenleri kaçıncı sınıflara girer?​

Tarih öğretmenleri kaçıncı sınıflara girer?
Tarih öğretmeni, özel eğitim kurumları ve devlet okullarında Tarih dersi anlatan kişidir. Liselerde 9.10.11. sınıflarda Tarih; 12. Sınıfta ise İnkılap Tarihi derslerine girer. Liselerde seçmeli dersler kategorisi sosyal bilimler alanındaki Tarih ile bağlantılı dersleri de okutur.

Tarih öğretmenliği bölümü eşit ağırlık mı?​

Tarih öğretmenliği bölümü eşit ağırlık mı?
Tarih, sözel puan türü ile öğrencilerin tercih edebileceği bir alan.

Tarih öğretmeni atanır mı?​

Ataması en yüksek puan ile kapatan Tarih Öğretmenliği olmuştur, son 15 yılda Tarih Öğretmenliği bölümüne yapılan atama sayısı 3000-3500 arası bir sayıdır. Bu, tarih branşının emsali olacak birçok bölümün 1 yıllık atama sayısına karşılık gelmektedir.

Tarih öğretmeni Sözel mi?​

Tarih bölümünde özel koşul bulunmuyor. Öğrencilerin AYT’de yeterli puanı alması gerek. Bölüm, sözel puan türü ile öğrenci alıyor.

Tarih öğretmeni hangi bölümden olunur lise?​

Tarih öğretmeni hangi bölümden olunur lise?
Üniversitelerin Edebiyat Fakültelerinde bulunan Tarih bölümünden mezun olanların ise tarih öğretmeni olabilmesi için Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Yüksek Lisans programını ya da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği ile hazırlanan Pedagojik Formasyon programını tamamlaması gerekir.

Tarih öğretmeni nasıl olunur maaşı?​

Tarih öğretmeni nasıl olunur maaşı?
Özellikle özel sektörde Tarih Öğretmeni maaşları farklılık arz etmektedir. Tarih Öğretmeni maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 10.770 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Tarih Öğretmeni ortalamasına göre Tarih Öğretmeni maaşı yaklaşık 5.040 TL seviyelerindedir.
Tarih öğretmeni kaç kişi atandı?​
Tarih Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı
Tarih Öğretmenliği | 2020 OCAK | 197
Tarih Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 350
Tarih Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 503
Tarih Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 163
Eşit ağırlıktan öğretmen olunur mu?​
Eşit ağırlık meslekleri arasında en çok tercih edilen alanlardan birini öğretmenlik oluşturmaktadır.

Tarih öğretmenliği KPSS kaç kişi atandı?​

Tarih öğretmenliği KPSS kaç kişi atandı?

Tarih öğretmenliği hakkında bilgi vermek için buradayım! Tarih öğretmeni olmak isteyenler genellikle üniversitelerin dört yıllık Tarih Öğretmenliği Bölümü'nü tercih etmelidirler. Bu bölümü okuyarak tarih derslerini öğrencilere aktarmak üzere eğitim alabilirler.

Tarih öğretmeni olabilmek için KPSS-Öğretmenlik sınavına girmek gerekmektedir. Bu sınav, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen adaylar için zorunludur.

Tarih öğretmenleri genellikle liselerde çalışmaktadırlar. Liselerde 9., 10., 11. sınıflarda Tarih dersi verirken, 12. sınıfta ise genellikle İnkılap Tarihi derslerine girmektedirler. Ayrıca sosyal bilimler alanındaki Tarih ile bağlantılı dersleri de liselerde seçmeli dersler kategorisinde öğrencilere sunmaktadırlar.

Tarih öğretmenliği bölümü genelde sözel puan türü ile öğrenci kabul etmektedir. Bu sebeple, öğrencilerin AYT'de yeterli puanı alması gerekmektedir. Edebiyat Fakültelerinde bulunan Tarih bölümünden mezun olanlar ise tarih öğretmeni olabilmek için Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Yüksek Lisans programını tamamlamaları gerekmektedir.

Tarih öğretmenliği maaşları özellikle özel sektörde farklılık gösterebilmektedir. En düşük maaşın yaklaşık 4.250 TL, en yüksek maaşın ise 10.770 TL arasında değişkenlik gösterebileceğini belirtmek isterim.

Son olarak, Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun olan kişilerin KPSS sınavıyla atanabildiği bilinmektedir. Örneğin, son beş yılda yapılan atamalara baktığımızda Tarih Öğretmenliği bölümünden toplamda yaklaşık 1213 kişinin atandığını görebiliriz.

Eğer daha fazla detay veya sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin!

Geri