Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarih nedir kisa ve oz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.236
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tarih nedir kısa ve öz?​

Tarih, geçmişte yaşamış insanların, toplumların ya da devletlerin kültürel, coğrafi, ekonomik, sosyal, hukuksal ve dinsel yapılarını ve yaşayışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Tarihin bir bilim dalı olmasını sağlayan şey, onun geçmişi incelerken bilgi ve belgeye dayanması; neden ve sonuç ilişkisi gözetmesidir.

Tarih nedir kısaca 11 sınıf?​

Tarih; çağlar boyunca yaşamış insan topluluklarının sosyal, iktisadi, kültürel, siyasi ve dini faaliyetlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini yer ve zaman göstererek, sebep-sonuç ilişkisi içerisinde belgelere dayanarak inceleyen sosyal bir bilimdir.
Biz neden tarih öğreniyoruz?​
Tarih insanlığın sosyal ve siyasal konularda doğru karar vermesini sağlar. Tarihin hisse, ibret ve öteki özellikleri önemlidir. Eskiden beri üzerinde durulan en büyük faydası, insanların gelecekte yapacakları için geçmişten ibret almaları yönüdür. İnsanlık üç boyutun üzerindedir.

Tarihin tanımı ve konusu nedir?​

Tarihin tanımı ve konusu nedir?
Tarih, geçmişte yaşamakta olan insanların birbirleriyle olan ilişkilerini ve her türlü faaliyetlerini yer ve zaman bildirmek kaydıyla aynı zamanda da neden ve sonuç ilişkisi kurarak belirli kaynaklara dayalı olarak incelemekte olan bir bilim dalı olarak ifade edilebilir.

Gerçek tarih ne demek?​

Gerçek tarih ne demek?
O zaman gerçek tarihi, yalnızca ona nesnel ve diyalektik olarak bakabilenler; olayları, olguları, kavramları bütünsellik ve kendi konjonktürel tarihsellikleri içinde dün, bugün ve yarın bileşiminde değerlendirebilenler görebilir.

Tarih bilimini niçin öğrenmeliyiz kısaca bir cümle?​

Tarihi öğrenmemiz sayesinde yaşadığımız vatanın nasıl kazanıldığını bilir ona göre atalarımızın yüzünü kara çıkarmamak için vatanımız adına daha büyük bir özveri ile çalışırız. Tarih; insanları bir arada tutmak için gerekli olan unsurların da öğrenildiği bir bilim dalıdır. İnsanların ortak paydasıdır.

Geçmişi bilmek neden önemlidir?​

Tarih öğrenmek vatandaşların yaşamlarını etkileyen yakın geçmişteki, hâlihazırdaki ve gelecekteki muhtemel değişmelerin nasıl ortaya çıktıklarını ya da çıkabileceklerini ve hangi nedenleri kapsadıklarını anlamamıza yardımcı olur.
Tarih nedir ödev?​
Geçmiş toplumları siyasal, sosyal ve kültürel yönden inceleyen bilim dalına tarih denir. Bilim tarihi, felsefe tarihi ve dil tarihi gibi birçok türü bulunan bu bilim, gözlem ve deney yapılamayan tek bilimdir. Çünkü incelenen olayların tamamı, geçmiş çağlarda yaşanmıştır.

Tarih nedir kısaca maddeler halinde?​

Tarih nedir kısaca maddeler halinde?
Tarih, geçmişte yaşanmış olayları yer ve zaman göstererek neden sonuç ilişkisi içerisinde inceleyen bilim dalıdır. Tarih bilimi, insan topluluklarının iktisadi, sosyal, siyasi ve dini bakımında ilişkilerini objektif biçimde inceleyerek geçmişe ışık tutmaktadır.

Tarihin konusu nedir örnekler veriniz?​

Tarihin konusu nedir örnekler veriniz?
Tarih bunların hepsini kapsarken bu bilim dallarının içerdiği olayları ve örnekleri de kapsar. Örneğin Muğla’da deprem oldu dersek buradaki insanların o bölgeyi terk etmesi ve bazı insanların hayatını kaybetmesi tarihin konusudur. Başka bir söyleyişle coğrafyada yaşanan olaylar ve sonuçları tarihin konusuna girer.

Tarihin Konusu ve özellikleri nelerdir?​

 
Tarihin konusu ve özellikleri şu şekildedir:

- Tarih, geçmişte yaşanan olayları, insanların sosyal, kültürel, siyasi, ekonomik ve dini faaliyetlerini inceler.
- Tarih, olayları yer ve zaman göstererek neden-sonuç ilişkisi içerisinde değerlendirir.
- Tarih, belgelere dayanarak objektif bir şekilde geçmişi araştırır ve analiz eder.
- Tarih, insan topluluklarının ilişkilerini, yaşayış biçimlerini ve değişim süreçlerini inceleyerek geçmişe ışık tutar.
- Tarihin özelliklerinden biri de toplumların ve devletlerin kültürel, coğrafi, sosyal, hukuksal ve dini yapısını anlamamıza yardımcı olmasıdır.

Tarihin konusunu örneklemek gerekirse; antik çağlardan modern çağlara kadar olan dönemlerde yaşanan savaşlar, siyasi dönüşümler, kültürel etkileşimler, ekonomik gelişmeler, toplumsal yapı değişimleri gibi birçok konu tarihin konusunu oluşturur. Bu konular tarihin incelenen alanlarına dahildir ve geçmişin anlaşılmasını sağlar.
 
Geri
Üst