Tarih dersi Neden Onemli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tarih dersi Neden Önemli?​

Tarih öğrenmek vatandaşların yaşamlarını etkileyen yakın geçmişteki, hâlihazırdaki ve gelecekteki muhtemel değişmelerin nasıl ortaya çıktıklarını ya da çıkabileceklerini ve hangi nedenleri kapsadıklarını anlamamıza yardımcı olur.

Tarih bilmek ne işe yarar?​

Herkes geçmiş hakkında bilgi edinmek ve geçmişte neler yaşandığını öğrenmek ister. Geçmiş hakkındaki her türlü isteğin bilinmesi için tarih bilimine ihtiyaç duyarız. Tarih olmadan geçmiş hakkında bilgi sahibi olamayız. Tabi sadece geçmiş değil gelecek içinde tarihe ihtiyaç vardır.
Tarih dersi ne anlama gelir?
Tarih, geçmişte yaşamış insanların, toplumların ya da devletlerin kültürel, coğrafi, ekonomik, sosyal, hukuksal ve dinsel yapılarını ve yaşayışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Tarihin bir bilim dalı olmasını sağlayan şey, onun geçmişi incelerken bilgi ve belgeye dayanması; neden ve sonuç ilişkisi gözetmesidir.
Tarihi öğrenmek gerekli midir?
Toplumun geçmişteki durumu, acıları, zafer anları, dönüm noktaları ve diğer sayısız etken toplumun yapısını belirler. Toplumun yapısına göre de olaylar şekillendiğine göre, bu olayları doğru yorumlayabilmek için geçmişteki durumu bilmek gerekir.

Tarih dersi önemli mi?​

Tarih dersinin katkılarından en önemlisi, insana hayatında karşılaştığı olaylara neden-sonuç ilişkisi kapsamında bakabilme, farklı perspektiflerden değerlendirebilme becerisi kazandırmasıdır. Aynı zamanda tarih dersi vatan, millet, devlet, bayrak gibi önemli değerlerin bilincinin verilmesini sağlar.

Tarih dersinde nasıl başarılı olunur?​

Tarih Dersinde Başarı Nasıl Elde Edilir
- İbn-i Haldûn der ki:
- İbn-i Haldun/Mukaddime.
- 1.Adım : Mutlaka derste anlatılan konuları iyi dinleyin ve konuyla ilgili öğretmenlerinize sorular sorun.
- 2.Adım : Konuyla ilgili mutlaka notlar tutun.
- 3. Adım: Eve gittiğinizde o gün tuttuğunuz notlarla öğrendiğiniz konuyu tekrar edin.

Geri