- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 234.104
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tariflerde muz yerine ne kullanılır?
* Muz yerine elmayı tercih edin Fiyatları da çok daha ucuzdur. Örneğin bu mevsimde çilek veya kiraz almak yerine portakal, mandalina, elma tercih etmenizi öneririz. Elmanın besin değeriyle, muzun besin değeri arasında çok fazla fark yoktur; 1 orta boy elma ile 1 küçük boy muzun kalorileri eşittir.Evde limon tuzu yoksa ne kullanılır?
Limon tuzu yerine, evde limon varsa eğer olabildiğince taze sıkılmış limon suyu da kullanılır.1 limon suyu ne kadar limon tuzu?
Kimyasal Sitrik asit / limon tuzunun evde kullanımı Evlerde doğal temizlik maddesi ve çaydanlık ve su ısıtıcılarda kireç çözücü olarak kullanılan sitrik asit aslında doğal bir ürün değil, kimyasaldır. Gıda maddelerinde 1 gram limon tuzu yerine 1 limonun suyunu kullanabilirsiniz.
Evde süt kreması nasıl yapılır?
Süt Kreması Nasıl Yapılır?
- Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
- Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
- İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
- Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
Kekte yumurta yerine ne kullanılabilir?
Bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp kek ve hamurişi birçok tarifte bir yumurta yerine kullanabilirsiniz. Pek çok kişi hamurişlerinin daha iyi kabarması için soda kullanır. Peki sodayı yumurta yerine de kullanabileceğini biliyor musunuz? 1/4 bardak soda bir yumurta yerine kullanılabilir.Sıvı krema nasıl yapılır?
Öncelikle un, tuz, yumurta sarısı ve limon suyu güzelce karıştırılır. Sonra mikserle azar azar süt ilave edilerek mikserin en yüksek devrinde 10 dakika boyunca çırpılır. Sonra cam bir kaba alınır ve 2 saat boyunca buzdolabında tutulur. Sonra kıvam almış olacak kullanabilirsiniz.Galeta unu yerine irmik kullanılır mı?
Aslında köfte bildiğimiz köfte; tek fark galeta unu veya ekmek içi yerine irmik kullanılması. Yine de irmik ve galeta unu kıvam ve dolgunluk olarak aynı sonucu vermiyor. İrmik daha dolgun bir malzeme, o yüzden galeta ununa göre daha az koydum. Bu şekilde irmik yumuşuyor ve köfteyle bütünleşiyor.
Limon tuzu kanserojen mı?
“Limon tuzu” denilen maddenin kimyadaki adı “sitrik asit”tir ve gıda katkıları skalasında E-330 olarak geçer. Dünyanın en kanserojen maddelerinden biri olmasına rağmen ülkemizdeki birçok üründe katkı maddesi olarak bulunuyor. Fakat Rusya’da yasaktır.