Tanımı Çok Sorulan Kışlık Kahvaltılık Sos Tanımı Tarifi İçin Gereçler
5 kilo domates
3 kilo kırmızı biber
1 türk kahvesi fincanı elma sirkesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 büyük baş sarımsak
5 adet sivri acı biber
Tuz
Tanımı Çok Sorulan Kışlık Kahvaltılık Sos Tanımı Tarifi Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri közleyelim.
Domateslerin kabuklarını soyalım.
Közlenmiş biber ve domatesleri robottan geçirelim.
Tencerenin içine alalım ve sıvı yağ ekleyip kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca sirkemizi, tuz, şeker ve sarımsağı ekleyip biraz yoğunlaşana kadar orta ara karıştırarak pişirelim. Acı biberleri keselim içerisine koyalım, acılı istemezseniz katmayabilirsiniz. Kıvamı yoğunlaşması için ocakta bir kaç saat kaynatmanız gerekebilir. Orta ara karıştırmak değerli.
Sarımsak tadı baskın olsun isterseniz biraz daha fazla katabilirsiniz.
Sarımsakları ister robottan geçirin, ister rendeleyin tercih sizin. Maydanoz ben unuttum sosuma katmayı siz ocağın altını kapattıktan sonra kıyılmış maydanoz katabilirsiniz, hoş tat veriyor.
Sosumuz soğumadan süratlice kavanozlara doldurup kapağını kapatalım.
Aykırı çevirip bir gece bekletelim. Afiyet olsun.
5 kilo domates
3 kilo kırmızı biber
1 türk kahvesi fincanı elma sirkesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 büyük baş sarımsak
5 adet sivri acı biber
Tuz
Tanımı Çok Sorulan Kışlık Kahvaltılık Sos Tanımı Tarifi Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri közleyelim.
Domateslerin kabuklarını soyalım.
Közlenmiş biber ve domatesleri robottan geçirelim.
Tencerenin içine alalım ve sıvı yağ ekleyip kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca sirkemizi, tuz, şeker ve sarımsağı ekleyip biraz yoğunlaşana kadar orta ara karıştırarak pişirelim. Acı biberleri keselim içerisine koyalım, acılı istemezseniz katmayabilirsiniz. Kıvamı yoğunlaşması için ocakta bir kaç saat kaynatmanız gerekebilir. Orta ara karıştırmak değerli.
Sarımsak tadı baskın olsun isterseniz biraz daha fazla katabilirsiniz.
Sarımsakları ister robottan geçirin, ister rendeleyin tercih sizin. Maydanoz ben unuttum sosuma katmayı siz ocağın altını kapattıktan sonra kıyılmış maydanoz katabilirsiniz, hoş tat veriyor.
Sosumuz soğumadan süratlice kavanozlara doldurup kapağını kapatalım.
Aykırı çevirip bir gece bekletelim. Afiyet olsun.