Tarif İsteten Gece Yoğur Sabah Pişir Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı dolusu)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta akı (sarıları yüzüne)
6-6,5 su bardağı un
İç harç için;
İstenilen materyal ile olur. Ben antep peyniri rendesi ve maydanoz kullandım
Yüzü için;
Ayırdığımız yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı sıvı yağ
Susam
Tarif İsteten Gece Yoğur Sabah Pişir Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza ılık su, ılık süt maya ve şekeri alıp tahta kaşık ile karıştıralım(malzemelerin ılık olması değerli sıcak olursa mayayı öldürecektir).
5 dakika bekledikten sonra içine sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Şimdi eleyerek unumuzu karıştırarak ekleyelim ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
Şimdi mayalanması için streç ile güzelce ağzını düzgünce hava almayacak formda saralım ve geceden yoğurduysak fırının içine koyalım.
Yapacağımız vakit hamurdan 18-19 adet portakal büyüklüğünde bezeler yapalım.
Orta büyüklükte elimiz ile açalım ve ortasına peynirli harcı koyup kenarlarından içine hakikat katlayalım ve yufka böregi sarar üzere rulo halinde saralım.
Yüzüne yazmış olduğum gereçleri karıştıralım ve sürelim ve vakit varsa 25 dakika tepsi mayası yapalım.
180 derece fırında üstü yeterlice kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz üstüne pak havlu örtüp 10 dakika bekleyelim ve servis edelim.
Tarif İsteten Gece Yoğur Sabah Pişir Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı dolusu)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta akı (sarıları yüzüne)
6-6,5 su bardağı un
İç harç için;
İstenilen materyal ile olur. Ben antep peyniri rendesi ve maydanoz kullandım
Yüzü için;
Ayırdığımız yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı sıvı yağ
Susam
Tarif İsteten Gece Yoğur Sabah Pişir Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza ılık su, ılık süt maya ve şekeri alıp tahta kaşık ile karıştıralım(malzemelerin ılık olması değerli sıcak olursa mayayı öldürecektir).
5 dakika bekledikten sonra içine sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Şimdi eleyerek unumuzu karıştırarak ekleyelim ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
Şimdi mayalanması için streç ile güzelce ağzını düzgünce hava almayacak formda saralım ve geceden yoğurduysak fırının içine koyalım.
Yapacağımız vakit hamurdan 18-19 adet portakal büyüklüğünde bezeler yapalım.
Orta büyüklükte elimiz ile açalım ve ortasına peynirli harcı koyup kenarlarından içine hakikat katlayalım ve yufka böregi sarar üzere rulo halinde saralım.
Yüzüne yazmış olduğum gereçleri karıştıralım ve sürelim ve vakit varsa 25 dakika tepsi mayası yapalım.
180 derece fırında üstü yeterlice kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz üstüne pak havlu örtüp 10 dakika bekleyelim ve servis edelim.
Tarif İsteten Gece Yoğur Sabah Pişir Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı