AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarhun Yahnisi (Çorbası)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tarhun Yahnisi (Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo koyun eti
5 su bardağı su
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarhun
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sade yağ

Tarhun Yahnisi (Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti su ile yumuşayıncaya kadar haşlayıp ditin.
Suyu azalmışsa sıcak su koyarak 5 su bardağına tamamlayın.
Yoğurt ,yumurta ve unu bir su bardağı çorbanın ılık suyu ile iyice ezin tarhununuz taze ise ince doğrayın kuru ise ufalayarak ilave edin.
Kesilmemesi için kaynamakta olan çorbanın suyundan biraz alarak yoğurda karıştırın.
İnce dökerek kaynamakta olan etlere ilave et tuz at birkaç taşım kaynayınca kaseye doldurun.
Tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin servis yapın.
Tarhun Yahnisi (Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst