Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ ( tereyağı da tercih edebilirsiniz 2 yemek kaşığı kâfi olacaktır)
8 su bardağı soğuk su
4 yemek kaşığı toz tarhana
Tuz
Nane
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ ve salçamızı tencereye alalım.
Biraz kavrulduktan sonra nanemizi ekleyip iki dakika daha karıştıralım.
Üzerine 8 su bardağı suyumuzu dökelim ve tarhanamızı ekleyelim.
Kaynamaya başlayana kadar daima karıştıralım.
Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra altını kapatalım ve tuz ek edelim. İsteğe bağlı servis sırasında pul biber ve limon ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun .
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ ( tereyağı da tercih edebilirsiniz 2 yemek kaşığı kâfi olacaktır)
8 su bardağı soğuk su
4 yemek kaşığı toz tarhana
Tuz
Nane
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ ve salçamızı tencereye alalım.
Biraz kavrulduktan sonra nanemizi ekleyip iki dakika daha karıştıralım.
Üzerine 8 su bardağı suyumuzu dökelim ve tarhanamızı ekleyelim.
Kaynamaya başlayana kadar daima karıştıralım.
Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra altını kapatalım ve tuz ek edelim. İsteğe bağlı servis sırasında pul biber ve limon ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun .
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı