AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarhana Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
6 yemek kaşığı tarhana
1 su bardağı ilikli kemik suyu
8 su bardağı su
1 küçük soğan
2 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 tutam zerdeçal
Tuz

Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarhana 2 su bardağı suda yarım bekletilip, açılması sağlanır.
Soğanlar yemeklik küçük küçük doğranır.
Zeytinyağında soğan kavrulur.
Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
Tarhana eklenir. Üzerine kalan su ve ilikli kemik suyu eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayınca nane pulbiber, tuz ve zerdeçal eklenir. 2 taşım kaynatılıp kapatılır.
Eğer tarhana gereğince suda ezilmediyse tencereye birinci eklendiğinde blendera verebilirsiniz.
Piştikten sonra da hala pütür varsa blendera verin. Ben iki kez da blender yapıyorum.
Her tarhananın alacağı su ölçüsü farklıdır. Şayet pişerken yahut piştikten sonra çok katı olursa sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst