Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
250 ml ılık süt
1 paket instant maya
70 gram şeker
2-3 yemek kaşık un
1 tatlı kaşık tuz
80 gram tereyağı
2 adet yumurta
525-600 gram un
İç harcı için;
60 gram tereyağı
2 yemek kaşık tarçın
2 yemek kaşık esmer şeker
Kremalı sos için;
120 gram taze krem peynir (Ben ekşi krema kullandım pınar) mascarpone yahut tuzsuz krem peynir
3 yemek kaşık pudra şekeri
1 yemek kaşık süt
Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt, şeker, maya ve unu karıştıralım, 10 dk sonra tereyağ, yumurta, tuz ve kalan unu ekleyelim, yumuşak, ele yapışmayan hamur yoğuralım. Sıcak bir yere kabarmaya bırakalım – yaklaşık 1 saat.
1 saat sonra hamuru açalım, 1 sm kalınlığı olacak, dikdörtgen halde. Üzerine yumuşak bir tereyağı güzelce sürelim, tarçın şeker ile karıştırıp tereyağ üzerine serpelim.
Çok sık bastırmadan tüm hamuru rulo halinde saralım. Keskin bir bıçakla yaklaşık 4-5 sm kalınlığada eşit bi biçimde keselim ve yağlamış borcuma aralıklı bir biçimde koyalım. Üstüne bir bezle kapatıp 20 dk daha bekletelim.
Isıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
Taze krem peynir, pudra şekeri ve gerekirse, çok kayı olursa şayet sosunuz, 1 yemek kaşık süt ekleyebilirsiniz. Güzelce karıştıralım.
Fırından çıkarıp, çabucak beklemeden çörekler üzerinde sosu dökelim. Bekletmeden servis edebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk yemesi size kalmış. Ben sıcak tercih ederim Şimdiden afiyet olsun
Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
250 ml ılık süt
1 paket instant maya
70 gram şeker
2-3 yemek kaşık un
1 tatlı kaşık tuz
80 gram tereyağı
2 adet yumurta
525-600 gram un
İç harcı için;
60 gram tereyağı
2 yemek kaşık tarçın
2 yemek kaşık esmer şeker
Kremalı sos için;
120 gram taze krem peynir (Ben ekşi krema kullandım pınar) mascarpone yahut tuzsuz krem peynir
3 yemek kaşık pudra şekeri
1 yemek kaşık süt
Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt, şeker, maya ve unu karıştıralım, 10 dk sonra tereyağ, yumurta, tuz ve kalan unu ekleyelim, yumuşak, ele yapışmayan hamur yoğuralım. Sıcak bir yere kabarmaya bırakalım – yaklaşık 1 saat.
1 saat sonra hamuru açalım, 1 sm kalınlığı olacak, dikdörtgen halde. Üzerine yumuşak bir tereyağı güzelce sürelim, tarçın şeker ile karıştırıp tereyağ üzerine serpelim.
Çok sık bastırmadan tüm hamuru rulo halinde saralım. Keskin bir bıçakla yaklaşık 4-5 sm kalınlığada eşit bi biçimde keselim ve yağlamış borcuma aralıklı bir biçimde koyalım. Üstüne bir bezle kapatıp 20 dk daha bekletelim.
Isıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
Taze krem peynir, pudra şekeri ve gerekirse, çok kayı olursa şayet sosunuz, 1 yemek kaşık süt ekleyebilirsiniz. Güzelce karıştıralım.
Fırından çıkarıp, çabucak beklemeden çörekler üzerinde sosu dökelim. Bekletmeden servis edebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk yemesi size kalmış. Ben sıcak tercih ederim Şimdiden afiyet olsun
Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı