Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağ
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı çekilmiş ve kavrulmuş fındık
2.5 su bardağı kadar un denetimli koyulmalı
Bulamak İçin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve fındık hariç bütün gereçleri bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım.
Azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edelim ve en son fındığı ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
Küçük küçük toplar yapalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı bir formda dizelim.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst halde üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Birinci sıcaklığı çıkınca pudra şekeri ve tarçın karışımına her tarafı gelecek halde bulayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
125 gram tereyağ
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı çekilmiş ve kavrulmuş fındık
2.5 su bardağı kadar un denetimli koyulmalı
Bulamak İçin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve fındık hariç bütün gereçleri bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım.
Azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edelim ve en son fındığı ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
Küçük küçük toplar yapalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı bir formda dizelim.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst halde üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Birinci sıcaklığı çıkınca pudra şekeri ve tarçın karışımına her tarafı gelecek halde bulayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun