- Konu Yazar
- #1
Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı +1 yemek kaşığı un (Kontrollü eklenmelidir)
Bulamak İçin
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle tereyağ, sıvı yağ, yumurta, pudra şekerini güzelce yoğurun. Sonra un hariç geri kalan gereçleri ekleyin.
Unu denetimli bir formda ekleyin ki hamurunuz taş üzere olmasın. Tahminen daha az un size kâfi gelecektir.
Hamurunuz kıvam aldıktan sonra yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. Bu tanımdan yaklaşık 39-40 tane kurabiye çıkmaktadır.
170 derece de evvelce ısıttığınız fırına sürün. Kurabiyeleri altını denetim ederek pişirin. Altı kızarmamalıdır. Çıkardığınız da pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştırıp bulayın. Afiyet olsun.
125 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı +1 yemek kaşığı un (Kontrollü eklenmelidir)
Bulamak İçin
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle tereyağ, sıvı yağ, yumurta, pudra şekerini güzelce yoğurun. Sonra un hariç geri kalan gereçleri ekleyin.
Unu denetimli bir formda ekleyin ki hamurunuz taş üzere olmasın. Tahminen daha az un size kâfi gelecektir.
Hamurunuz kıvam aldıktan sonra yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. Bu tanımdan yaklaşık 39-40 tane kurabiye çıkmaktadır.
170 derece de evvelce ısıttığınız fırına sürün. Kurabiyeleri altını denetim ederek pişirin. Altı kızarmamalıdır. Çıkardığınız da pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştırıp bulayın. Afiyet olsun.