- Konu Yazar
- #1
Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 grm oda sıcaklığında margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabımıza un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
Unu her vakit denetimli bir biçimde ek edelim.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alalım, yuvarlak form verelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri ve tarçını karıştıralım ,kurabiyelerimizi bu karışıma bulayalım.
Afiye olsun.
250 grm oda sıcaklığında margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabımıza un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
Unu her vakit denetimli bir biçimde ek edelim.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alalım, yuvarlak form verelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri ve tarçını karıştıralım ,kurabiyelerimizi bu karışıma bulayalım.
Afiye olsun.