AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarçınlı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağı
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tarçın
İstenilen ölçüde ceviz yahut fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri için
3 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve ceviz(fındık) hariç bütün materyaller karıştırılır.
İyice yoğrulduktan sonra denetimli olarak ün eklenir.
Markadan markaya un ölçüsü değişebilir denetimli olunuz.
İyice yoğrulan hamura istediğiniz oranda ceviz ya da fındık ekleyip tekrar yoğurmaya devam ediniz.
İstediğiniz büyüklükte yuvarlak biçim veriniz.
180 derece fırında denetimli olarak pişiriniz.
Fırından çıkan kurabiyeleri sıcak olarak tarcın ve pudra şekeri karışımına bulayıp servis tabanınıza alınız.Afiyet olsun.
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst