AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarçınlı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
125 gram tereyağı (oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (2-3 su bardağı arası)
1 paket vanilya
Bulamak için
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı pudra şekeri

Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç hamur materyalinin tümü yoğurma kabına alınır. Un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan istenilen büyüklükte toplar elde edilir.
Misket büyüklüğü kâfi olacaktır. Hamurun tamamı bittikten sonra evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmadan (13-18 dk. )pişirilir.
Ben 15 dakikada pişirdim. ( mühlet herkeste değişebilir).
Kurabiye pişerken tarçın ve pudra şekeri bir kaba alınarak düzgünce karıştırılır. Kurabiyeler ılıdıktan sonra bu karışıma bulanır.
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst