AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarçınlı Fındıklı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı fındık içi ( çekilmiş)
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un (1 su bardağı un kavrulacak)
Dış kaplaması için;
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 su bardağı un bir tavaya alınır ve 10-15 dk kısık ateşte kavrulur.
Kokusu çıkıp hafif renk aldığında ocağın altı kapatılır soğumaya bırakılır. Katiyetle soğuması gerekiyor.
Bu formda yapılınca kavala kurabiyesi üzere oluyor ve lezzetini ikiye katlıyor.
Un soğurken kurabiye hamurumuzu yoğuracağımız kaseye tereyağ alınır. Pudra şekeri ilave edilip güzelce karıştırılır. Ben spatulayla birbirine güzelce yedirdim.
Un hariç öbür materyaller eklenip yoğrulur.
En son kavurduğumuz ve kavurmadığımız un ile kabartma tozunu da ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Fındık kırıklarını bu basamakta ekleyebilirsiniz.
Kıvamı tutturabilmek için un desteği yapabilirsiniz, ben toplamda 2,5 su bardağı un kullandım.
Cevizden daha küçük kesimler koparılıp, yuvarlanır, fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (15-20 dk) lütfen başından ayrılmayın çabuk pişiyor. Benimkiler 15 dk pişti.
Bir tabağa şeker ve tarçın eklenip karıştırılır. Birinci sıcağıyla kurabiyeler tepsiden alınıp bu karışımla kaplanır (üzerine yapışsın diye) ve servis tabağına alınır.
Ağızda dağılan enfes bir kurabiye oluyor.
Bu ölçülerden bir tepsi çıkıyor.

Deneyeceklere afiyetler olsun

Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst