AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tarçının sağlık etkileri nelerdir, hangi tarçın tüketilmeli ?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tarçının olası sağlık etkileri ile ilgili geçmişte ve günümüzde birçok çalışma yapılmış ve bazı çalışmalarda sağlık üzerinde olumlu etkilerinin olduğu tespit edilirken bazılarında anlamlı bir sonuca ulaşılamamıştır. Dolayısıyla kesin sonuçlar için daha fazla çalışma yapılması gerekmektedir.

Ancak araştırma istatistiklerinin büyük çoğunluğu tarçının antioksidan, antiinflamatuar, antitümör ve antidiabetik etkisi olduğunu göstermektedir. Obezite, Ağırlık kontrolü, PCOS, LDL, HDL üzerine olan etkileri ise hala ciddi şekilde tartışılmaktadır.

Günümüzde aktarlarda, marketlerde satılan tarçınlara dikkat etmeliyiz, maalesef piyasada bulunan tarçın genellikle Çin Tarçını’dır. Ancak olması gereken Seylan Tarçını’dır. Bu iki tarçını görselde belirtildiği üzere ayırt edebiliriz.

Not: Fazla kumarin tüketimi, kan sulandırıcı etkisi nedeniyle kanama riskini arttırabilir ve karaciğer hasarına sebep olabilir. Dolayısıyla kumarin içeriği yoğun olan çin tarçını tüketimi sağlık riski oluşturabilir.
 
Geri
Üst