- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Tarçın en çok nerede yetişir?
Tarçın Nerede Yetişir? Hoş kokulu ve aromatik bir bitki olan tarçın özellikle tropik ülkelerde yetişir. Günümüzde tarçının en çok yetiştiği ülkeler Endonezya, Malezya, Madagaskar ve Brezilya olarak bilinir. Bunun yanı sıra bir kültür bitkisi olan tarçın çoğunlukla Jamaika’da da yetişmektedir.Tarçın Türkiye’de yetişir mı?
Tarçın Türkiye iklimine çok fazla uyumlu bir ağaç değildir. Yetiştirme koşulları kolay gibi gözükse de verim oranı ve kabuk koku oranı çok düşüktür. Tarçın genellikle tohumdan üretilir.Tarçın (Cinnamomum), defnegiller familyasından anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç cinsi.
Cinnamomum SP nedir?
Performans arttırıcı özelliği ile ön plana çıkan tarçın kabuğu diğer bir adı ile Cinnamomum Sp olarak da ifade edilmektedir. Bazı durumlarda bitkisel cinsel ürün içeriklerinde bu isim ile kendisine yer bulmaktadır. Genel olarak bütün mevsimlerde yapraklarını dökmeyen tarçın ağaçlarından elde edilmektedir.
Tarçın nedir nerelerde kullanılır?
Tarçın ağaçları kabuklarından elde edilen bu baharat ağırlıklı olarak mutfaklarda, tatlı ve tuzlu yemeklerde, kahvaltılık gevreklerde, atıştırmalık ürünlerde, çay ve geleneksel yiyeceklerde aromatik bir çeşni ve lezzet verici olarak kullanılır.
Türkiye’de tarçın ağacı var mı?
Ağacın meyvesinden elde edilen tarçın esansı, parfüm endüstrisinde kullanılır. Yetiştirildiği Yerler : Tarçın tropik ülkelerde yetiştiğinden Türkiye’de ancak botanik bahçelerde yetiştirilebilir. Günümüzde başta Endonezya, Malezya, Madagaskar, Brezilya ve Jamaika’da kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir.Tarçın kalbe zararlı mı?
Aynı zamanda gereğinden fazla tüketilen tarçın kan şekerini düşürmenin yanı sıra, tansiyon ya da kalp rahatsızlıklarını da tetikleyebilir.Tarçın Meksika’da çikolata yapımında sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Ayrıca tavuk ve kuzu yemeklerinde kullanılır. Amerika’da tarçın ve şeker genellikle tahıllar, tostlar, meyveler ve özellikle tart gibi hamur bazlı yiyecekleri tatlandırmak için kullanılır.
Tarçın en çok neye yakışır?
Boza ve salep gibi kış içeceklerini üstünde tarçın olmadan hayal etmek bile zor. Sütlü tatlılara da ayrıca çok yakışan tarçın, sütlaç ve tavuk göğsü gibi tatlıların vazgeçilmezi. Sonbahara ayrıca yakışan bir baharat olan tarçını, yine sonbaharın vazgeçilmezi balkabağı ile kullanabilirsin.
Tarçın kalbe iyi gelir mi?
Total kolesterol, LDL kolesterol ve trigliserit düzeylerinin düşürülmesine ve iyi kolesterol olarak bilinen HDL kolesterolün yükseltilmesine yardımcı olan tarçın, düzenli olarak tüketildiğinde hem diyabet hem de kardiyovasküler hastalıklara karşı büyük bir koruma sağlar.