AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tarama testi neden yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tarama testi neden yapılır?​

Gebelikte tarama testleri (ikili, üçlü, dörtlü test), anne adayı bireyin sahip olduğu kromozom anomalili çocuk dünyaya getirme ihtimalini ölçmek amacı ile yapılmaktadır. Bu nedenle anne adayı birey ile testlerin yapımına başlamadan önce tarama testlerinin güvenilirliği ile ilgili detaylı bir şekilde konuşulmalıdır.

Gebelikte üçlü tarama testi kaçıncı haftada yapılır?​

Üçlü Tarama Testi (İkinci Trimester) Üçlü test anne adayından 16 ila 18. gebelik haftalarındaönerilen bir kan testi olup, fetusa ait Down sendromu, trizomi 18 gibi zeka geriliği, kromozom bozuklukları, beyin ve omiriliğe ait problemlerin taranmasıdır.
4 lü tarama testi ne kadar güvenilir?
Dörtlü testin Down sendromunu yakalama olasılığı ` civarında olup %5 kadar hatalı pozitif olma olasılığı vardır. Bu oranlar anne yaşı ile direkt olarak ilgilidir. Otuzbeş yaşın altındaki kadınlarda hatalı pozitif oranı %4 iken Down sendromunu yakalama oranı P civarındadır.
Down sendromu testi zorunlu mu?
A. GEBELERDE TARAMA TESTİ GEREKLİDİR Çünkü: 1-Prenatal tarama testi yapılanlarda Down Sendromlu bebek doğum oranı, tarama yapılmayanlara göre 25 yaşındaki gebelerde 4 kat, 40 yaşındakilerde ise 12 kat azalmaktadır. 2-Amniosentez uygulama ihtiyacı tarama yapılanlarda 32 kat daha azalmaktadır (385/12).

3 lü tarama testine gerek var mı?​

Gereksiz girişim de istenmeyen bir durum. Biz her hastamıza ilk üç ay tarama testini (ikili test), ancak bunu yaptıramamış olan gebelere ikinci üç ay tarama testini (üçlü-dörtlü test) öneriyoruz. Tarama test sonuçlarında yüksek risk grubuna giren gebelere genetik tanı testleri yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.

Üçlü tarama testi fiyatı ne kadar?​

Devlet özel hastanelerde üçlü tarama test yaygın olarak yapılabilen bir testtir. Testin fiyatı ise testin yapılacağı hastane ve sağlık merkezine göre farklılık gösterir. Fiyatlar ortalama olarak 250 TL ile 500 TL arasında seyreder.
Tarama testleri güvenilir mi?
Gebeliğin 11-14. haftaları arasında yaptırılan ikili tarama testinin duyarlılığı yüzde 70. Üçlü tarama testinin duyarlılığı ise yüzde 65. İkili ve üçlü tarama testlerinin riski pozitif çıkarsa (1/250’nin altındaysa) amniyosentez uygulanıyor.
4 lü tarama testi ne işe yarar?
Dörtlü test bir tarama testidir, kesin bir tanı testi değildir. Bu test tarama yapmak ve olasılık vermek için kullanılmaktadır. Normal gebelik takibinde son derece faydalı bilgiler sunan bu test Perinatoloji ve Yüksek Riskli Gebeliklerde gereken hastalara yapılmaktadır.

İkili tarama testi yaptırmak şart mı?​

İkili tarama testi hamileliğin 11–14’üncü haftaları arasında yapılan Down ve Edwards (trisomi 21 ve 18) sendromlarının taranmasında kullanılan bir tetkiktir. Bu sendromların taramasını onaylayan tüm hamilelerde ikili tarama testinin mutlaka uygulanması önerilmektedir.

Fetal DNA ücreti ne kadar?​

ortalama fiyatı 2200 tl olan test izmir tepecik araştırma hastanesinde ücretsiz olarak yapılıyor. bir gün öncesi tepecik kadın doğum hastanesinden sıra almak gerekiyor. ayrıca gebeliğin 9 ile 11. haftaları arası yapılmalı.
İkili test yaptırmak şart mı?
 
Geri
Üst