AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taraflarca is sozlesmesine bir deneme suresi kaydi konuldugunda bunun suresi istisnai durumlar disinda kural olarak en cok kac ay olabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme süresi kaydı konulduğunda bunun süresi istisnai durumlar dışında kural olarak en çok kaç ay olabilir?​

2.2.1.1. 4857 sayılı İş Kanununun, “Deneme Süreli İş Sözleşmesi” başlıklı 15. maddesinde: “Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir” denmiştir.

Iş sözleşmesini sona erdiren sebepler nelerdir?​

İş sözleşmelerini sona erdiren başlıca genel sebepler; “ölüm, tarafların anlaşması ve belirli sürenin dolması” dır.
Iş sözleşmesi ne zaman sona erer?
İş sözleşmesi işçinin ölümü ile sona erer. Mirasçıların veya işverenin ayrıca fesih bildiriminde bulunmasına ihtiyaç yoktur. İşçinin ölümü kanundan doğan bir sona erme nedenidir. İşverenin ölümü kural olarak iş sözleşmesini sona erdirmez.

Her türlü iş sözleşmesine deneme süresi konulabilir mi?​

İş sözleşmesinde bir deneme süresi belirlenmesi zorunlu değildir. Deneme süresi öngörülmeden de iş sözleşmesi yapılabilir. Ancak taraflar böyle bir deneme süresi öngörmüşlerse bunun süresi, uzatılması ve sonuçları kanunda düzenlenmiştir.

Işyeri deneme süresi kaç ay?​

“Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Personelin iş akdi hangi hallerde sona erer?
İş akdi, fesih bildirimi anında derhal sona erer. Herhangi bir bildirim ( ihbar ) süresi beklenmemektedir. Bildirimsiz fesih, sürekli iş sözleşmelerinde, belirli ve belirsiz süreli iş sözleşmesinde uygulanabilir. Haklı fesih sebebine dayanan tarafın, bu sebebi bildirmesi için İş Kanunu’nda şekil şartı bulunmamaktadır.
18- İşin sona ermesi: Belirli bir proje, inşaat veya üretimin gerçekleşmesi amacını taşıyan işlerde amacın gerçekleşmesi ile iş de sona ermiş olacaktır. Bu durumda iş sözleşmeleri de sona ermekte ve çıkış yapılan işçiler için bu kod seçilmektedir. Bu kodla çıkış yapılan işçiler işsizlik ödeneği (maaşı) alabilecektir.
 
Geri
Üst