AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tapuda ham toprak nasil satin alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tapuda ham toprak nasıl satın alınır?​

Tapuda Ham Toprak Nasıl Satın Alınır?
- Arazi, yasanın belirlediği alan içerisinde olmalıdır.
- Arazinin tarım arazisi sıfatında yer alan amaçlardan biri için kullanılmasıdır.
- Arazinin tapu kütüğünde yazılı olan tarımsal niteliğinin bulunması gerekmektedir.
- Arazinin hala tarımsal amaç için kullanılıyor olmasıdır.

Muhtar tapulu ev alınır mı?​

Muhtar tapulu ev alınır mı?
Muhtar tapulu arsa alınır mı? Tapu mevzuatına göre; kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri işlemi, muhtarlıkta yapılabiliyor.

Tapu neden e devlette gözükmüyor?​

kimlik numarası e devlet sistemi üzerinde kayıtlı değil ise ya da tapu bir Osmanlı tapusu ise sistem üzerinden tapu sorgulaması yapılamaz. Sistemde tapu bilgisi yer almayan kişilerin e devlet sayfasında yer alan “Beyanda Bulunun” kısmından ilgili Tapu Müdürlüğü’ne beyanda bulunulması gereklidir.

Ham toprak satın alınabilir mi?​

Ham toprak satın alınabilir mi?
Ham toprak özel mülkiyete satılabiliyor. Satış gerçekleştikten sonra: İmar uygulamasına tabi ve planlı bir alandaysa arsa olur. Planlı bir alanda bulunmuyorsa Tarım İdaresi’nin onayıyla tarla, bahçe vb. olabiliyor.

Devlet Hazine Malları nasıl alınır?​

Devletten arazi satın almak için;
- Yasal bir ikametgah adresine sahip olmanız,
- Yapılacak tebligat ve yazışmalar için Türkiye’de bir adres göstermeniz,
- Birey olarak satın alacaksanız TC kimlik numarasına, tüzel kişi olarak satın alacaksanız vergi kimlik numarasına sahip olmanız,

Muhtar tapulu arsa ne demek?​

Muhtar tapulu arsa ne demek?
Kadastro işlemine tabii olmuş olan ve tapuya taşınmaz mülk alım ve satım işlemleri tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilmektedir. Kadastroya tabii olmayan yerlerde ve mülkiyetlerde muhtar satış sözleşmesi olarak ta bilinen muhtar tapusu verilmektedir.

Muhtar senedi kaç yıl geçerli?​

Bu tutanaklarda belirtilen haklara, sınırlandırma ve tespitlere ait tutanakların kesinleştiği tarihten itibaren on yıl geçtikten sonra, kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz olunamaz ve dava açılamaz.

Miras kalan evi nasil uzerime alabilirim?​

Miras kalan evi nasil uzerime alabilirim?
Evi, mirasçılardan herhangi birisi tapu sicil müdürlüğüne müracaat ederek, kimlik aslı, fotoğraf, zorunlu deprem sigortası, mirasçılık belgesi, miras bırakana ait, ilgili vergi dairesinden alınan veraset ve intikal vergisinin ödendiğini gösterir belgeyi sunarak üzerine alabiliyor.

Tapuyu nasıl görebilirim?​

E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
 
Tapuda ham toprak satın almak istediğinizde dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle arazinin yasal bir şekilde belirlenmiş alan içerisinde olması gerekmektedir. Ayrıca arazinin tarım arazisi sıfatında yer alan amaçlardan biri için kullanılacak olması ve tapu kütüğünde tarımsal niteliğinin belirtilmiş olması gerekmektedir. Satın almayı düşündüğünüz arazinin hala tarımsal amaçlar için kullanılmakta olması da önemlidir.

Muhtar tapulu ev veya arsa satın almak istediğinizde, kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemlerinin tapu dairesinde gerçekleştiğini unutmamanız önemlidir. Ancak kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamaz, bu durumda muhtarlıkta işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Tapunun e-Devlet sisteminde gözükmemesi durumunda, bunun nedeni kimlik numarasının e-Devlet sisteminde kayıtlı olmaması veya tapunun eski bir Osmanlı tapusu olması olabilir. Bu durumda tapu bilgisi bulunmayan kişilerin e-Devlet sayfasında "Beyanda Bulunun" kısmından ilgili Tapu Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir.

Ham toprak satın alabilirsiniz ve özel mülkiyete sahip olabilirsiniz. Ancak satış sonrasında arazinin imar uygulamasına tabi ve planlı bir alanda mı yoksa planlı bir alanda olmadığı durumda Tarım İdaresi'nin onayı ile tarla, bahçe gibi kullanım şekillerine mi uygun olduğuna dikkat etmeniz önemlidir.

Devlet Hazine Malları'nı satın almak istediğinizde dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Yasal bir ikametgah adresine sahip olmanız, Türkiye'de tebligat ve yazışmalar için bir adres göstermeniz, birey olarak TC kimlik numarasına, tüzel kişi olarak ise vergi kimlik numarasına sahip olmanız gerekmektedir.

Muhtar tapulu arsa, kadastro işlemine tabi olmuş ve tapuya kaydedilmiş taşınmaz mülklerdir. Kadastroya tabii olmayan yerlerde ve mülkiyetlerde ise muhtar tapusu olarak da bilinen muhtar satış sözleşmeleri yapılmaktadır.

Muhtar senedinin geçerlilik süresi, tutanakların kesinleştiği tarihten itibaren on yıldır. Bu süre zarfında kadastro öncesi hukuki sebeplere dayanarak itiraz edilemez veya dava açılamaz.

Miras kalan bir evi üzerinize almak istediğinizde, mirasçılardan herhangi birisinin tapu sicil müdürlüğüne müracaat ederek gerekli belgeleri sunması gerekmektedir. Bu belgeler arasında kimlik aslı, fotoğraf, zorunlu deprem sigortası poliçesi, mirasçılık belgesi ve ilgili vergi dairesinden alınan veraset ve intikal vergisinin ödendiğini gösterir belge yer almaktadır.

Tapu bilgilerinizi görmek için e-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak arama butonuna "tapu" yazabilirsiniz. Bu şekilde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden kimlik numaranıza kayıtlı tapu bilgilerinizi görebilirsiniz.
 
Geri
Üst