Tapu başka birinin eline geçerse ne olur?
Bugüne kadar evlerde bir mücevher gibi saklanan ‘Tapu Senedi’nin aslında önemi yok. Yani tapu senediniz kaybolursa ya da başka birinin eline geçerse resmi hiçbir işlem yapılamıyor. Tapunuzu kaybettim diye üzülmeyin! Çünkü 4,90 TL bir bedelle yenisini çıkartabilmeniz ve örneğini alabilmeniz mümkün.Tapu fotokopisi ile ne yapılabilir?
Konutunuzu satın almayı düşünen alıcının tapunun fotokopisini alıp tapudan istediği şekilde araştırma yapabilir. Ancak, sadece tapu fotokopisi ile herhangi bir işlem yapılamaz. Tapu fotokopisinin yanında yukarıdaki belgelerin ve tapu sahibinin kendisine vekalet vermesi halinde, kişi işlemde bulunabilir.Emlakçıya tapu resmi verilir mi?
Emlakçıya tapu resmi verilir mi?Tapu devir işlemlerinde satıcıdan, tapunun aslı ya da fotokopisi, 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı ile fotokopisi, vergi borcunun olmadığına dair belediyeden alınmış belge, tapu işlemleri emlakçı tarafından yapılıyor ise vekaletname isteniyor.
Tapumu kaybettim ne yapabilirim 2021?
Tapumu kaybettim ne yapabilirim 2021?Kayıp tapuyu yeniden çıkarmak için sadece taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine gidilmesi gerekmiyor. En yakın tapu dairesine nüfus cüzdanı ile müracaat etmek yeterli oluyor. Tapu senedini sahibi dışında bir kimse tarafından çıkarttırılamıyor.
Tapu fotokopisi ile kredi çekilir mi?
Bankalar müşterilerine ipotek karşılığında çeşitli finansman destekleri sunuyor. Bunun için tapu senedi veya hisseli tapular kullanılabiliyor.Tapuda fotoğrafa gerek var mı?
Tapu işlemlerinde bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması amacıyla bir adım daha atıldı. Tapu işlemlerinde fotoğraf yapıştırılması uygulaması yürürlükten kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle artık vatandaşların tapuda işlem yaparken fotoğrafları alınmayacak.Kaybolan tapu e devletten nasıl çıkarılır?
Kaybolan tapu e devletten nasıl çıkarılır?Son revizyonla, 46 işlem, tapu il müdürlüklerine gidilmeden e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar, “https://webtapu.tkgm.gov.tr/” adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.
Tapu bilgileri çalınırsa ne olur?
Tapu bilgileri çalınırsa ne olur?Tapu Senedi İle Başkası Adına İşlem Yapılamaz Ancak tapu senedi kaybolsa veya çalınsa dahi bu belge sadece tapu dairelerinde geçerli olacağı ve tapu daireleri de belge sahibi olmadan işlem yapmayacağı için tapu senedinin yok olması tehlike yaratacak bir durum haline dönüşmez.