Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
350 gram dana tranç
Yeterli miktarda su ve sıvı yağ
Tuz, toz kırmızı biber ve kimyon
Garnitür malzemeleri için;
Yarım demet maydanoz
1 adet orta boy küp şeklinde doğranmış soğan
Baharat olarak soğan salatasına sumak
İnce dilimlenmiş domates
2 adet lavaş
Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok küçük olacak şekilde minik minik doğranmış etimizi kendi suyunda 30 dakika kadar pişirelim.
Piştiğinden emin olduğumuzda içerisine yeterli miktarda tuz, toz kırmızı biber ve kimyon ilave edelim.
Azar azar yağ ve su ilavesi ile etimizi yumuşatmaya devam edelim.
Lavaşlarımızı pişen etimizin üzerine kapatıp, sosundan için çekmesini sağlayalım.
Daha sonra sırasıyla soğan, maydanoz karışımlı piyazımızı üzerine domatesimizi ve etimizi yerleştirip, lavaşımızı dürüm olarak servise hazırlayalım.
Alışılmış olan tantunide olmazsa olmaz limondur. Damak tadınıza göre limonuda tercih edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
350 gram dana tranç
Yeterli miktarda su ve sıvı yağ
Tuz, toz kırmızı biber ve kimyon
Garnitür malzemeleri için;
Yarım demet maydanoz
1 adet orta boy küp şeklinde doğranmış soğan
Baharat olarak soğan salatasına sumak
İnce dilimlenmiş domates
2 adet lavaş
Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok küçük olacak şekilde minik minik doğranmış etimizi kendi suyunda 30 dakika kadar pişirelim.
Piştiğinden emin olduğumuzda içerisine yeterli miktarda tuz, toz kırmızı biber ve kimyon ilave edelim.
Azar azar yağ ve su ilavesi ile etimizi yumuşatmaya devam edelim.
Lavaşlarımızı pişen etimizin üzerine kapatıp, sosundan için çekmesini sağlayalım.
Daha sonra sırasıyla soğan, maydanoz karışımlı piyazımızı üzerine domatesimizi ve etimizi yerleştirip, lavaşımızı dürüm olarak servise hazırlayalım.
Alışılmış olan tantunide olmazsa olmaz limondur. Damak tadınıza göre limonuda tercih edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı