Tantuni

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğüs
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Tuz
Lavaş
2-3 adet domates
1 adet soğan

Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye minik doğradığımız tavukları sıcak su ile kavuruyoruz .
Ardından bir diğer tavada sıcak su ile sıvı yağı katıp haşlanmış tavukları ekliyoruz.
Peşine kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan tavuklarımızın sosuna lavaşlarımızı bulayıp ,içine ince kıyım soğan ,domates ve tavuklarımızı ekleyip dürüyoruz.
Afiyet olsun isteğe nazaran limon sıkarak yiyebilirsiniz

Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst