Tantuni (Tavuk Dürüm)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı İçin Materyaller
1 paket tavuk göğsü
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
Lavaş ekmeği ben hazır kullandım
İçine koymak için:
2 adet soğan
2-3 domates
Maydanoz, tuz
Marul

Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı Yapılışı

Tavuğu minik küpler halinde doğruyoruz.
Etler tencereye alınarak 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz.
Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
Tuz ve maydanoz sumak ek edilerek karıştırılır.
Domatesleri minik doğruyoruz.
Tavuğa 3 -4 yemek kaşığı yağ eklenir.
Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
İstediğimiz materyalleri ekleyelim.
Üstüne tavuk konulur.
Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst