AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tanrı erkeği yarattı

haberci

Yeni Üye
Tanrı eşeği yarattı ve ona dedi ki: Sen bir eşeksin Sabahtan akşama kadar yorulmadan, yakınmadan çalışacaksın ve ağır yükleri sırtında taşıyacaksın Ot yiyeceksin, eksik zeki olacaksın ve 50 yıl yaşayacaksın
Eşek cevap verdi: 50 sene böyle bir yaşam için fazla fazla artı, lütfen bana 30 yıldan fazla verme!ve böyle de oldu
Sonradan Tanrı köpeği yarattı ve ona dedi ancak: Sen bir köpeksin İnsanların mallarını koruyacaksın, onların en yakın dostu olacaksın Geriye kalan artıkları yiyeceksin ve 25 yıl yaşayacaksınKöpek cevap verdi: Tanrım, 25 sene böyle yaşamak fazla fazla Bana 10 yıl ver yeterve böylede oldu
sonra Tanrı Maymunu yarattı ve dedi ki: Sen bir maymunsun Ağactan ağaca salınacak ve bir aptal gibi
davranacaksın Insanları eğlendireceksin ve 20 yıl yasayacaksın Maymun cevap verdi: 20 yıl dünyanın
palyaçosu olarak yaşamak cok artı Bana 10 seneden pozitif verme Ve böyle de oldu
En sonunda Tanrı erkeği yarattı ve ona dedi ama: Sen bir erkeksin Dünyada yaşayacak tek akla yatkın düsünen
canlı olacaksın Öteki yaratılmıslara zekanı kullanarak hükmedeceksin Dünyayı yöneteceksin ve 20 sene yasayacaksınErkek cevap verdi: Tanrım, erkek olmak icin 20 sene yetmez Lütfen bana eşekten büyüyen 20
yılı, köpekten gelişen 15 yılı ve maymunun 10 yılını ver
Tanrı bunu kabul etti ve erkek 20 sene erkek olarak yasadı sonradan evlendi ve 30 sene sabahtan akşama kadar çalıstı ve ağır yükler taşıdı Sonradan çocukları oldu ve 15 yıl evi korudu, aileden artanları yedi Daha Sonra ilerleyen
yaşında 10 yil aptal gibi davrandi ve torunlarini eğlendirdi Bu bugune değin boyle geldi *

Bu hikaye mizahi bir dille anlatılmış olsa da insanın yaşamının farklı aşamalarını ve yaşam sürecini temsil etmektedir. Eşek, köpek, maymun ve erkek olmak üzere dört farklı varlığın yaşam süreleri ve rolleri üzerinden insanın ömrü ve yaşam deneyimi ele alınmış.

Eşeğin ömrü sabahleyin akşama kadar çalışarak geçerken, köpeğin mal koruyucu ve insan dostu olarak varlığını sürdürmesi, maymunun ise eğlendirici ve yaramaz karakteriyle tanımlanması insan hayatının farklı aşamalarını temsil edebilir. Son olarak erkek olarak yaratılan insanın ise diğer varlıkların özelliklerini bir araya getirerek yaşamını şekillendirmesi ve farklı roller üstlenmesi anlatılmış.

İnsanın hayatında çalışma, koruma, eğlendirme gibi farklı görevleri üstlenerek zamanını geçirdiği ve yaşamının çeşitli evrelerinden geçtiği vurgulanmış. Sonuç olarak, her aşamanın insanın gelişiminde ve deneyimlerinde önemli bir rol oynadığı ve yaşamın bir bütün olarak ele alındığında farklı yönlerini keşfetmek mümkün olabileceği anlatılmış.

Geri