Tanri buyuk harfle mi yazilir kucuk harfle mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tanrı büyük harfle mi yazılır küçük harfle mi?​

10. Din ve mitoloji ile ilgili özel adlar büyük harfle başlar: Tanrı, Allah, İlah, Cebrail, Zeus, Osiris, Kibele vb. UYARI: “Tanrı, Allah, İlah” sözleri özel ad olarak kullanılmadıklarında küçük harfle başlar: Eski Yunan tanrıları.
Allah küçük harfle yazmak günah mı?
hiç bir sakıncası olmayan eylem. yazım kurallarına uygun olması için baş harfini büyük yazın yeter. yoksa, sen allah kelimesini küçük yazınca allah küçülmüyor ya da günaha girmiyorsun tıpkı büyük yazınca allah’ın yücelmediği ve sevaba girmediğin gibi. ne yazdigin onemli degil, icindeki niyet onemli.

Allah küçük yazılır mı?​

din ve mitoloji ile ilgili özel adlar büyük harfle başlar: tanrı, allah, cebrail, zeus, oziris, kibele.
Tanrı dağı nasıl yazılır?
Yer adlarında ilk isimden sonra gelen deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle Irmağı vb.
Allah kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Allah, Arapça dilinden Türkçe’mize geçmiştir. – Amerika’da kaçakçılığın allahları vardır. – Allah!
Allah ibranice mi?
“Allah” kelimesi Arapça allāh “tanrı, yaratıcı” sözcüğünden alıntıdır. İbranice eloah “Tevratta tanrının adlarından biri” sözcüğünden gelir.

Tanrı kelimesi kesme işareti ile ayrılır mı?​

Tanrı, melek gibi mitolojik varlıklardan bahsederken eğer belirli bir varlıktan bahsedilmiyorsa (cins isim olarak kullanılıyorsa) ilk harf küçük yazılır ve sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Çandra, Hinduizmde bir ay tanrısıdır.
Allah Allah nasıl yazılır TDK?
Canımızın sıkıldığını ve üzüldüğümüzü belirtmek için de ”Allah Allah” deriz. TDK’ya göre Allah Allah deyiminin iki farklı anlamı vardır. Anlamı: Şaşırtıcı geliştirmeler karşısında gösterilen ani tepki. Anlam: Birine kırıldığını ya da alındığını belirtmek için kullanılan ikileme.
 
Geri
Üst