Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tanimin anlami nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
48.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tanımın anlamı nedir?​

Tanım, bir kavramın anlamını aydınlatma, açıklama ve belirleme işlemidir. Bir şeyin ne olduğunun belirtilmesidir. Bu işlem dil aracılığıyla olur ve bir yargı bildirir.

Tanımlama nedir örnek cümle?​

Tanımlama nedir örnek cümle?
Örneğin bir ansiklopediyi açıp, “Bukalemun nedir?” sorusuna cevap aradığımızı düşünelim. Bulduğumuz “bukalemun” maddesinde, “Boyu 30 cm’yi bulan, renk değiştirmesiyle ünlü bir tür sürüngendir.” şeklinde bir açıklama buluruz. İşte aklımızdan geçen sorunun yanıtı olan bu cümle, bir tanım cümlesidir.

Tanım cümleleri ne demek?​

Tanım cümleleri ne demek?
Bir olguyu, nesneyi ya da kavramı net ve detaylı bir şekilde açıklayan tümcelere tanım cümlesi denir.

Öznel tanımlama nedir?​

Öznel demek kişinin kendi görüşü olup herhangi bir kanıtlanabilir durumu olmayan kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren görüşlere denilmektedir. Nesnel yargı ise herkes tarafından kabul edilmiş olan ve kişiden kişiye göre değişkenlik göstermeyen kesin tanı içeren cümlelere denilmektedir.

Kanıksama ne demek?​

Kanıksama ne demek?
Net ve kısa bir anlatım ile beraber kanıksama sözcüğünün, ‘Sık tekrar edilen durumları alışma,’ biçimde ifade etmek mümkün. Özellikle kişilerin maruz kaldıkları bazı durumlara karşı tepkisiz hale gelmesi biçiminde anlatılabilir. Diğer bir ifade ile artık tepki göstermemek gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Tanım nedir TYT?​

Tanım nedir TYT?
1) TANIM CÜMLESİ: *Bir kavramın ya da varlığın ne olduğunu bildiren cümlelerdir. Not: Bu tür cümleler “X nedir?” ya da “X kimdir?” sorusuna cevap verir. Not: Genelde cümle sonunda “-dir” eki ya da “denir, denmektedir” gibi ifadeler bulunur.

Doğrudan anlatımlı cümle ne demek?​

Doğrudan (dolaysız) anlatım: Bir sözün, herhangi bir değişikliğe uğratılmadan, söylendiği gibi verilmesi. Herhangi bir konuda bir kişinin görüş ve düşünceleri hiçbir değişikliğe uğratılmadan verilir. Bu cümle genellikle tırnak içinde gösterilir.

Tanım öznel ifadelerle yapılabilir mi?​

Tanım öznel ifadelerle yapılabilir mi?
* Bir nesne ya da kavram öznel bir şekilde tanımlanabileceği gibi nesnel bir şekilde de tanımlanabilir.

Paragrafta tanımlama nedir?​

Paragrafta tanımlama nedir?
Tanımlama bir kavram ve ya varlığın ne olduğunun açıklanmasına denilmektedir. Özellikle de bir cümle ve ya paragraf içinde kelime ya da cümlelerin daha iyi anlaşılabilmesi için tanımlama yapılması önemlidir. Buna göre bir kelimeye “Nedir?” sorusu yöneltildiği takdirde cevap tanımlamadır.

Kanıksama ne demek örnek?​

Çok tekrarlanmak yüzünden etkilenmez, tepki göstermez olmak, alışmak. Dayaktan korkmuyor, artık kanıksamış (kelime ile ilgili cümle). Bıkkınlık getirmek, usanmak. Öğrencilik yıllarında makarnaya kanıksamıştık.

Kanıksama cümlesi nedir örnekler?​

Kanıksama cümlesi nedir örnekler?
KANIKSAMA İLE İLGİLİ CÜMLELER Zayıf olmayı kanımsamış, hiç aldırış etmiyor. Her zamanki gibi yalan dolanla iş halletmeye çalışmasını kanıksamıştık. İşten çıkarmalar karşısında duyarsızlaşmaya başladık. Türkçenin itibarını zedeleyen bu hareketlere artık alıştık.

Tanımlama nasıl bulunur?​

Tanımlama nasıl bulunur?
İnsanlar için genellikle “Nedir?” sorusu yerine “Kimdir?” sorusu sorulmalıdır. İnsanlar için “Nedir?” sorusu sorulmaz. İnsanların tanımlanmasında “Kimdir?” sorusu sorularak gereken cevap alınabilir. Alınan bu cevap da tanımlama olarak ortaya çıkar.
 
Tanımın anlamını ve tanımlama kavramlarını açıkladığınız için teşekkür ederim. Tanım, bir kavramın açıklanması ve belirtilmesi işlemidir. Tanımlama ise bir şeyin ne olduğunun detaylıca açıklanmasıdır. Tanım cümleleri, bir nesneyi, olguyu ya da kavramı net bir şekilde açıklayan cümlelerdir.

Öznel tanımlama, kişiden kişiye değişen ve kanıtlanabilir olmayan görüşleri ifade ederken, nesnel tanımlama genel kabul görmüş, değişmeyen kesin ifadeleri içerir.

Kanıksama, sık tekrarlanan durumlara karşı duyarsız hale gelmeyi ya da tepkisizliği ifade eder. Öznel ifadelerle yapılan tanımlamaların yanı sıra nesnel ifadelerle de tanımlama yapılabilir.

Doğrudan anlatım ise sözün değiştirilmeden ve tırnak içinde verildiği durumu ifade eder. Tanım yaparken "Kimdir?" sorusu insanlar için, "Nedir?" sorusu ise nesneler, olgular ve kavramlar için tercih edilir.

Kanıksama cümleleri örneklerinde de çok tekrarlanmış durumlara karşı duyarsızlığı ve alışmayı görebiliriz. Tanımlamayı bulmak için ise insanlar için "Kimdir?" sorusu, nesneler için "Nedir?" sorusu sorularak cevap alınabilir. Bu cevaplar tanımlamaları oluşturur. Umarım bu açıklamalar faydalı olmuştur. Sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst