AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3.5 su bardağı su
2.5 çay kaşığı tuz

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1.5 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte şehriyelerimizin rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Şehriyelerimizin rengi pembeleşince yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekliyoruz ve yaklaşık 3-5 dakika daha kavuruyoruz ( Pirinci kaşığa alıp geri bırakınca tane tane dökülüyorsa kâfi kavurmuşuz demektir )
Pirinci kavururken üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
Son olarak 3.5 su bardağı suyu da ekleyip su kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Bu esnada tuzunu eklemelisiniz.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp yaklaşık 30 dakika daha pişiriyoruz. Suyunu çekince servise hazır demektir. Afiyet olsun
 
Geri
Üst