AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tane tane seftali receli nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tane tane şeftali reçeli nasil yapilir?​

Tane Tane Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalilerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
- Suyunu salan şeftalileri kevgir ile başka bir kaseye ayırıyoruz.
- Limon suyunu ekleyip önce şerbeti kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 2 dk kaynatıp üzerine şeftalileri ekliyoruz.
- Yaklaşık 15 dk daha pişiriyoruz.

Şeftali reçeli kabuklu olur mu?​

Kabuğunu soymuyoruz kesinlikle soymayın, kabuğu daha lezzeti oluyor ,hiç kabuklu olduğu anlaşılmıyor bile. 👍 Zaten rengini de kabuğundan alıyor.
Şeftali reçeli nasıl yapılır püf noktasi?​
İlk önce altını 40 dk kısık ateşte pişirelim, yavaş yavaş kaynayana kadar daha sonra altını orta ateşe verelim ve üstündeki tüm köpükleri alalım, kaşık delikli süzgec vb aldıktan sonra arkadaşlar bir çay kaşığı tereyağı ekleyelim (( tereyağının püf noktası ise arkadaşlar hem reçele parlaklık kıvam renk ve tat verir …

Rendelenmiş şeftali reçeli nasıl yapılır?​

Rendelenmiş şeftali reçeli nasıl yapılır?
Şeftalilerin kabukları soyulur, rendenin iri tarafıyla rendelenir. Rendelenmiş şeftali 1 ölçü kabına konulur şeftali miktarından biraz daha az olacak şekilde şeker ölçülüp şeftalilerin üzerine boşaltılır bu şekilde ya bir gece ya da yarım gün şeker eriyip iyice sulanıncaya kadar bekletilir.

2 kilo şeftaliye kaç kilo şeker konur?​

2 kilo şeftaliye kaç kilo şeker konur?
🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur.

1 kg şeftali reçeli nasıl yapılır?​

Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış 1 kilogram şeftaliyi küp küp doğrayın ve yarısını derin bir tencereye aktarın.
- Bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpin.
- Toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve şeftalinin kendi suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.

Seftali reçeli kaç dk kaynar?​

Uygun bir tencereye dilimlediğimiz şeftalileri aktaralım. Üzerine şekeri aktaralım ve tencerenin kapağını kapatarak bu şekilde gece bekletelim. Ertesi gün şeftalileri orta ateşte 20 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
Cahide Sultan şeftali reçeli nasıl yapılır?​
Şeftali reçeli nasıl yapılır?
- Önce şurubu ocağa koyalım.Tencereye su ve şekeri koyup karıştırın.
- Şeftalileri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Şurubumuz tatlı şerbeti kıvamına gelene kadar kaynatın.
- Kaynayan şerbete şeftalileri atın.
- Üzerine biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alın.

2 kilo şeftali reçeline ne kadar şeker konur?​

2 kilo şeftali reçeline ne kadar şeker konur?
Eğer marmelat yapmayacaksanız mutlaka sert şeftali seçin, yoksa reçeli kaynatırken şeftaliler erir. 1/1 ölçü yani 1 kilo şeftaliye 1 kilo toz şeker kullanabilirsiniz.

1 kilo şeftali reçeline ne kadar şeker konur?​

1 kilo şeftali reçeline ne kadar şeker konur?
Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1kilogramşeftali(kabukları soyulmuş)
- 800gramtoz şeker.
- 1/2tatlı kaşığılimon tuzu.

1 kilo şeftaliye kaç kilo şeker konur?​

🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur. Tercih meselesidir ama 1 kilo meyvenin kabuğu çekirdekleri çıktığı vakit bayağı azaldığı için ve pişince de yarı yarıya azaldığını hesaba katarsak 1 kilo meyve için yarım kilo şeker tam gelecektir.

1 kilo şeftaliye ne kadar şeker?​

Şeftali reçeli nasıl yapılır kaç dakika kaynatılır?​
Şeftali reçeli kaç dakikada olur? Kısık ateşte 35 – 40 dakika arasında pişirilen reçelin üzerinde oluşan köpükler kevgirle alınır.

1 kilo şeftali reçeline ne kadar şeker gider?​

1 kilo şeftali reçeline ne kadar şeker gider?
🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur. Tercih meselesidir ama 1 kilo meyvenin kabuğu çekirdekleri çıktığı vakit bayağı azaldığı için ve pişince de yarı yarıya azaldığını hesaba katarsak 1 kilo meyve için yarım kilo şeker tam gelecektir. Baymayan tam kıvamında reçel olacaktır.

Kolay şeftali reçeli nasıl yapılır?​

Kolay şeftali reçeli nasıl yapılır?
Şeftalileri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartarak küp şeklinde doğrayın. Tencerede kaynayan şerbetin içine şeftali küplerini ekleyin. Orta-kısık ateşte 15 dakika pişirin. Limon tuzunu ilave edin.

Şeftali reçelinin kaynama süresi ne kadardır?​

3 kilo şeftaliye ne kadar şeker konur?​

3 kilo şeftali reçeline ne kadar şeker konur?​
Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 kilogram şeftali.
- 6 su bardağı toz şeker.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu.
 
**Tane tane şeftali reçeli nasıl yapılır?**

Merhaba! Tane tane şeftali reçeli tarifi için paylaşılan adımlara göz atalım:

1. Şeftalileri soyup küp küp doğrayın.
2. Suyunu salan şeftalileri kevgir ile ayrı bir kaba alın.
3. Limon suyunu ekleyerek önce şerbeti kaynatın.
4. Kaynamaya başladığında 2 dakika kaynatın ve ardından şeftalileri ekleyin.
5. Yaklaşık 15 dakika daha pişirerek reçeli hazırlayabilirsiniz.

**Şeftali reçeli kabuklu olur mu?**

Kesinlikle kabuklu olarak hazırlanan şeftali reçeli, kabuğunun lezzeti ve rengine katkı sağlar. Reçelinizin kabuğunu soyarak hazırlamak istemiyorsanız rahatlıkla kabuklu olarak yapabilirsiniz.

**Şeftali reçeli nasıl yapılır püf noktası?**

Reçellerinizi daha lezzetli hale getirmek için verilen püf noktalardan biri, reçeli ilk 40 dakika kısık ateşte pişirip daha sonra orta ateşe almak ve köpük oluştuğunda bunları almak olabilir. Ayrıca tatlı bir parlaklık ve kıvam için bir çay kaşığı kadar tereyağı eklemeyi deneyebilirsiniz.

Eğer daha fazla bilgi veya tarif isterseniz sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst