AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye(konserve kullandım)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı sıcak su
Yeterince tuz

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler birkaç kere nişastası çıkana kadar suda yıkanır suyu süzülür (dilerseniz 10-15 dk tuzlu suda bekleterek süzebilirsiniz).
Pilavı yapacağımız tava yada tenceremize sıvı yağı koyalım ve minik doğranmış havuçları ilave ederek havuçları birkaç dakika kavuralım.
Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ve tereyağını ilave ederek 3-4 dakika kavuralım, bezelyeyi ekleyelim karıştıralım.
2 bardak sıcak suyu ve tuzu ilave ederek çok kısa karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım, pilavın suyu kaynayınca ocağın altının sıcaklığını en düşük ayara getirerek pişmeye bırakalım.
Pilavın suyu tamamen çekilip üzeri göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Pilavımız pişince üzerine kağıt havlu serelim kapağını kapatarak demlenmesi için 15-20 dakika bekletelim.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst